Înghesuială, leșinuri și panică la concertul Carla's Dreams de la Piatra Neamț (VIDEO)

21 Mai 2016 | scris de Cristi Severin
Înghesuială, leșinuri și panică la concertul Carla's Dreams de la Piatra Neamț (VIDEO)

Concertul trupei Carla's Dreams, desfășurat vineri la Piatra Neamț, avea premisele să se încheie tragic, dacă prezența de spirit a artiștilor nu ar fi sesizat pericolul și nu ar fi întrerupt spectacolul.

Organizat în mall-ul din oraș evenimentul a adunat peste 2,500 de persoane, înghesuite în aripa nordică a construcției, la etaj, pe o suprafață redusă având în vedere numărul de spectatori.

Înghesuiala, spațiul închis, căldura au contribuit la leșinul mai multor spectatori, inclusiv copii, trupa luând decizia de a întrerupe spectacolul.

Culmea este că încă înainte ca pe scenă să urce Carla’s Dreams, prezentatorul evenimentului a cerut publicului să se retragă, avertizând că pot fi striviţi sau rămâne fără aer mai ales copiii şi precizând că "deja sunt 3 persoane cărora li s-a făcut rău". Cu toate acestea, spectacolul a continuat...

La spectacol, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Petrodava" al judeţului Neamţ spune că a asigurat măsuri specifice de prevenire, de la faţa locului, cu un echipaj format din patru subofiţeri şi o autospecială de stingere a incendiilor cu apă şi spumă.

Într-o postare de pe pagina lor de socializare, membrii formației Carla's Dreams susțin că există înregistrări video în care se observă că nu intervine nimeni, deși aceștia au chemat de mai multe ori organizatorii când au observat că oamenilor începe să li se facă rău. De asemenea, membrii formației susțin că ei au oprit concertul, și nu pompierii.

"Am oprit concertul din Piatra Neamt.
Temperatura imposibil de suportat pentru public, mai ales pentru copii.
Mai multe persoane (inclusiv copii) care si-au pierdut cunstienta.
Vom actiona legal. Oamenii au venit la un concert si nu la "mall" si, cu toate ca legal nu este responsabilitatea noastra, Va rugam sa ne scrieti pe mara.ciama@globalrecords.com pentru asistenta juridica gratuita in sensul acestui caz.
De asemenea vom sesiza toate organele competente pentru a "sensibiliza" afaceristii care au adus 2 (DOUA!!!!!) baxuri de 6 sticle de jumatate de litru chiar cand a vazut prima persoana scoasa de ambulanta din sala supraplina!
Nu ne vom lasa si ii rugam pe cetatenii din Piatra Neamt sa se solidarizeze in acest caz. Putea fi mult, MULT MAI GRAV!
Acum depunem plangere la politie si lucram la sesizarile necesare.
Asa concerte NU trebuie sa aiba loc niciodata!
Ne cerem scuze de la toti care au venit cu sufletul deschis acolo, dar altfel nu puteam proceda.
Post fara poza. Si prima data Va rugam -
SHARE! Sa raspunda!
P.S. Sa raspunda.", au scris inițial cei de la Carla's Dreams pe pagina lor de Facebook.

Ulterior membrii trupei au actualizat informațiile despre incidentele petrecute la Piatra Neamț.

"Există înregistrări video. Nu s-a apropiat nimeni! Am chemat de câteva ori organizatorii!! Am oprit concertul când am văzut 2 persoane la rând (o fată minoră îmbrăcată în alb şi o doamnă mai în vârstă - scoase fără cunoştinţă din public). Declaraţiile date de autorităţi vor fi verificate. Sperăm (suntem siguri de fapt) că în România există astfel de autorităţi de control OBIECTIV. 'ISU a stopat concertul' ... Vai de capul nostru al tuturor...Din start nu era clar că este imposibil?!?! Trebuia să fie luaţi oamenii de ambulanţă!?!? 'Inspectorul ISU nu a putut trece de mulţime' - despre ce putem să mai vorbim??????? No comment".

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră