INFRACTORII au găsit o nouă metodă de a face bani. Cum le-au fost dejucate planurile

02 Iul 2015
INFRACTORII au găsit o nouă metodă de a face bani. Cum le-au fost dejucate planurile
Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Mureş, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R., au descins, în această dimineaţă, la locuinţele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile societăţilor administrate de acestea.  Astfel, peste 50 de poliţişti au efectuat 17 percheziţii, în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Mureş, pe raza judeţelor Mureş, Arad şi Teleorman, fiind puse în aplicare 9 mandate de aducere.

Din cercetări a reieşit că, în perioada februarie-iunie 2015, 10 persoane ar fi achiziţionat, din spaţiul intracomunitar animale şi concentrate alimentare, pe care ulterior le-ar fi comercializat pe teritoriul României, transporturile nefiind însoţite de documente legale de provenienţă sau transport. Veniturile obţinute în acest fel nu au fost declarate organelor fiscale. 
De asemenea, în aceeaşi perioadă, persoanele bănuite ar fi achiziţionat bovine de pe teritoriul României, pe care ulterior le-au comercializat în spaţiul comunitar, animalele nefiind luate în evidenţele medicilor veterinari din circumscripţii. Cei în cauză ar fi desfăşurat activităţile în calitate de persoane fizice, transporturile nefiind însoţite de documente legale de provenienţă sau transport, veniturile obţinute în acest fel nefiind declarate organelor fiscale teritoriale.

Din vânzarea animalelor, suspecţii ar fi obţinut venituri de aproximativ 1.350.000 de lei, prejudiciul estimat pentru perioada cercetată fiind de aproximativ 216.000 de lei. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră