Îndemnul unui deputat: „ŞOFERI, CLAXONAŢI COLOANELE OFICIALE ca să le arătăm nesimțiților de oficiali (...)!“ Cine a fost, astăzi, PRIMUL OFICIAL huiduit în trafic (VIDEO)

28 Oct 2015
Îndemnul unui deputat: „ŞOFERI, CLAXONAŢI COLOANELE OFICIALE ca să le arătăm nesimțiților de oficiali (...)!“ Cine a fost, astăzi, PRIMUL OFICIAL huiduit în trafic  (VIDEO)
Deputatul Bogdan Diaconu a lansat un îndemn la protest împotriva coloanelor oficiale. În contextul haosului provocat în centrul Capitalei, când coloana oficială a președintelui Iohannis a fost claxonată de ceilalți participanți la trafic, liderul Partidului România Unită (PRU) propune pe pagina sa de Facebook ca acest eveniment să devină o regulă.

„Claxonați coloanele oficiale!

Coloana oficială a lui Iohannis a fost claxonată în trafic în București în semn de protest față de felul în care oficialii blochează circulația ca să ajungă ei mai repede la destinație, uneori cu consecințe tragice, ca în cazul polițistului care a murit ca să ajungă Oprea mai repede la restaurant.  Un gest spontan de protest pe care ar trebui să îl transformăm în regulă. Haideți să claxonăm toate coloanele oficiale acolo unde ne întâlnim cu ele ca să le arătăm nesimțiților de oficiali că ne-am săturat de privilegiile lor!",
scrie Diaconu.

Astăzi, potrivit B1tv, coloana oficială cu care se deplasa președintele Klaus Iohannis a fost claxonată în trafic. Președintele se îndrepta spre un eveniment la care urma să participe și, ajuns într-o intersecție, a fost claxonat de șoferii nemulțumiți că acesta are prioritate în timp ce ei trebuie să aștepte.  





Poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa după ce a căzut într-o groapă  

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a decedat marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală în timp ce se afla în coloana oficială a lui Gabriel Oprea. 

Şeful Serviciului de Presă al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, declara că groapa în care a căzut poliţistul cu motocicleta era semnalizată, în zonă având loc lucrări la carosabil. Sarca a precizat că poliţistul se afla în misiune şi se îndrepta către o zonă în care ar fi urmat să fluidizeze circulaţia.

Surse judiciare au declarat că în acest caz procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar de cercetare penală în care s-a început urmărirea in rem, pentru fapta de ucidere din culpă.

Cine şi pentru ce misiuni pot folosite coloanele oficiale 

Moartea tanarului politist de la Rutiera a provocat multa durere, dar a redeschis Cutia Pandorei si in ceea ce priveste folosirea coloanelor oficiale de catre demnitari. Mai exact, cand, cum si in ce situatii au voie demnitarii romani sa foloseasca coloana oficiala si in ce misiuni? Site-ul mariustuca.ro va explica ce spune LEGEA si care este DETALIUL care ii poate scapa pe demnitari de explicatii.

Art. 223 din Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2006

Art. 223. - (1) Poliţia rutieră asigură însoţirea coloanelor oficiale cu echipaje specializate potrivit competenţei.

(2) Se însoţesc cu echipaje ale poliţiei rutiere demnitari români sau oficialităţi străine cu funcţii similare acestora, după cum urmează:
a) Preşedintele României;
b) preşedintele Senatului;
c) preşedintele Camerei Deputaţilor;
d) primul-ministru al Guvernului.

(3) În situaţii deosebite, care impun deplasarea în regim de urgenţă, pot beneficia de însoţirea cu echipaje ale poliţiei rutiere şi miniştrii din Guvernul României sau omologi din străinătate aflaţi în vizită oficială în România, precum şi şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România, cu ocazia depunerii scrisorilor de acreditare.

(4) Beneficiază de însoţire şi candidaţii la funcţia de Preşedinte al României, pe timpul campaniei electorale, după validarea candidaturii, numai pe raza localităţilor unde au loc activităţile electorale.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră