INCREDIBIL! Un medic a refuzat șpaga pentru o operație pentru că era prea MICĂ!

11 Iul 2015
INCREDIBIL! Un medic a refuzat șpaga pentru o operație pentru că era prea MICĂ!
A fi om înseamnă să-ți pese de cei asemeni ție, să încerci să-i ajuți atunci când au nevoie. Mai presus de asta, atunci când ești medic și viața lor depinde de cunoștințele tale, de profesionalism, să alini dureri, sa vindeci, să-i redai vieții.

Dumitru Ţuţa era, până să fie consemnat în arest la domiciliu, medic urolog la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi.
Starea de arest la domiciliu s-a instalat în urma unul flagrant pentru luare de mită, Dumitru Țuța fiind reclamat de soția unuia dintre pacienții săi pentru că a avut neobrăzarea să uite de suferința acestuia și să se declare nemulțumit de banii pe care femeia, mamă a doi copii şi cu o situaţie financiară modestă, i-a oferit pentru a-i opera soțul.

Mărturii despre modul absolut degradant în care Dumitru Țuța, nemulțumit de faptul că banii pe care îi oferise soția pacientului său erau prea puțini - 300 de lei - a tratat-o pe biata femeie este relatat de site-ul presagalatibraila.com.

"Mi-a zis că eu râd de el, mi-a zis, hai mă, ce, pleacă mă de aici, nici nu se discută, că ce, ţi-l trimit la Tulcea. Atunci am început să plâng şi să îi zic, domn doctor sunt şi eu o femeie de la ţară, am şi eu doi copii, iar el a spus iar hai mă, nu mă lua tu pe mine cu de astea. I-am zis atunci, domn doctor dar cât să vă dau, spuneţi dumneavoastră, cât? Iar el mi-a spus, nu ştiu, interesează-te. Am ieşit plângând din birou", a povestit femeia.

Pradă disperării, femeia a făcut tot posibilul să facă rost de banii pe care medicul îi solicitase pentru a efectua operația. Rudele au sfătuit-o să meargă la poliție și să-l reclame, organele abilitate organizând un flagrant.

Cu 1,000 de lei marcați, femeia a mers din nou în biroul doctorului, care chiar și mulțumit de suma pe care a primit-o i-a reproșat că la trezit din somn.
"I-am zis că i-am adus banii, că am vândut calul şi căruţa. El spus că trebuia să îi aduc lui calul, să îl călărească. Nu puteam lega un dialog cu el. Am pus plicul pe masă şi nu l-a refuzat. Acolo a rămas“, a mai spus femeia

Dumitru Țuța a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile, urmând să fie trimis în judecată pentru luare de mită, dar pentru faptele comise, prin care singur s-a discreditat din poziția de medic, ar trebui să plătească cu retragerea dreptului de practică pentru toată viața.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră