Incidente şi amuzamente la vot

11 Dec 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Incidente şi amuzamente la vot


Adunăm aici toate informaţiile despre incidentele la vot, dar şi despre întâmplările amuzante, ba chiar şi bancurile, cât or fi ele de amare, despre aceste alegeri parlamentare.
Cititorilor care doresc să ne semnaleze astfel de momente memorabile le stăm la dispoziţie cu secţiunea de comentarii la finalul articolului.

- O femeie din localitatea ieşeană Voineşti, membră în comisia unei secţii de votare din localitate, a votat şi pentru soţul ei, Biroul Electoral Judeţean sesizând Poliţia Judeţului Iaşi pentru vot multiplu. (news.ro)

- Prahova: Ștampilă de vot, dispărută la o secție de votare din Ploiești; Poliția face cercetări (agerpres.ro)

- O ştampilă de vot a dispărut de la o secţie de votare din Ploieşti, incidentul fiind anunţat la Biroul Electoral Judeţean şi la Poliţie care a deschis o anchetă. Procesul electoral nu a fost afectat. (news.ro)

- În clipe de cumpănă, Ștefan cel Mare încearcă să-și mobilizeze oștenii. Numai că nu prea are cu cine. Răzeșii lipsesc, ai Vrânceoaiei la fel, la fel și Frații Jderi. Asociația Pro Democrația (re) inventează un clip și un personaj istoric pentru a încerca să te mobilizeze să te duci la vot. Să-l urmărim AICI.

- Poliţia face verificări după ce într-o secţie de votare din localitatea buzoiană Poşta Câlnău cele cinci ştampile cu menţiunea „VOTAT” au fost aruncate pe foc de către membrii comisiei, care au vrut să facă curat. (digi24.ro)

- La sanatoriul de la Marila (fostă stațiune climaterică habsburgică) din 29 de persoane înscrise pe listă au votat 30. (utilizator Facebook)

- USR susţine că în judeţul Teleorman se practică „turismul electoral”, după ce reprezentantul Uniunii a fotografiat în localitatea Bogdana mai multe maşini care aduc în mod repetat alegători la secţiile de vot, şi acuză că autorităţile locale au refuzat să se implice după sesizările făcute de candidatul USR din circumscripţie, scrie News.ro.

- În București o persoană a primit două buletine de vot pentru Camera Deputaților și unul pentru Senat. Potrivit lui Dajbog, cetățeanul a introdus în urnă toate cele trei buletine de vot primite, iar în cauză se fac cercetări. (digi24.ro)

- Votarea a fost întreruptă la secţia 56 de la Colegiul "Tudor Vianu” şi la secţia 1133 din Sectorul 6, după ce au rămas fără curent în urma unor avarii. (News.ro)

- În Bucureşti există o adresă la care, cel puţin în acte, locuiesc nu mai puţin de 3.000 de oameni. Pentru ei s-au înfiinţat două secţii de votare, care au stat goale toată ziua. Explicaţia e simplă: domiciliul lor e doar teoretic în acel apartament din sectorul trei, niciunul nu locuieşte de fapt acolo. Câţiva dintre ei s-au prezentat totuşi la urne, însă în Republica Moldova, acolo unde au, de fapt, domiciliul stabil. (digi24.ro)

- Bărbatul din cauza căruia se presupune că nouă secţii de votare din judeţul Prahova au rămas aproape trei sferturi de oră fără electricitate, duminică seară, a fost identificat şi este cercetat pentru infracţiunea de distrugere. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, bărbatul se afla în stare avansată de ebrietate în momentul în care a fost găsit. (News.ro)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră