Incident grav în Hunedoara: polițiști alungați cu pietre, 3 persoane reținute

18 Apr 2020 | scris de A.A.
Incident grav în Hunedoara: polițiști alungați cu pietre, 3 persoane reținute

Mai mulți polițiști, jandarmi și agenți de poliție locală din Hunedoara au fost alungați, sămbătă, în cartierul Micro 6 de către mai mulți oameni fruioși care le-ar fi reproșat un abuz. Oamenii au început să arunce cu pietre, au avariat mașinile de poliție și unii au sărit la bătaie. Agenții de poliție au scos pistoalele și le-au îndreptate spre persoanele recalcitrante, dar nu au făcut uz de armă. În schimb au părăsit zona sub un tir de pietre.

„Urmare a incidentelor semnalate în cartierul Micro 6 din municipiul HUNEDOARA, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție și jandarmerie”, transmite ziarul local Hunedoara Liberă. Poliția, jandarmii și luptătorii SAS sunt în zonă. Au aplanat situația și urmează ca toți cei implicați sa fie identificați si trași răspundere, transmite publicația locală.

Trei dintre persoanele care au luat parte la aceste incidente au fost deja reținute și sunt conduse la sediul poliției urmând a fi audiate cu privire la comiterea infracțiunilor de ultraj tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere (întrucât două dintre autospecialele de poliție au fost avariate în cursul intervenției).

Intervenția polițiștilor era una de verificare a respectării deplasării spațiul public pe parcursul stării de urgență.

Aceștia au identificat o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, care ar fi fost introdusă întruna dintre autospecialele de poliție întrucât nu a avea asupra sa documentele prevăzute de lege și, mai mult decât atât, era recalcitrantă, moment în care o parte dintre cei prezenți în zonă au devenit violenți la adresa polițiștilor, transmite presa locală.

Pe rețelele de socializare, însă, mai multe persoane din Hunedoara susțin că oamenii au reacționat furios pentru că polițiștii din zonă ar fi agresat oameni și ar fi comis un abuz, prelatează Hotnews.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră