Incendiu la un spital din Hunedoara. Peste 50 de pacienți evacuați, 23 de persoane intoxicate cu fum

19 Noi 2015 | scris de Cristi Ionescu
Incendiu la un spital din Hunedoara. Peste 50 de pacienți evacuați, 23 de persoane intoxicate cu fum

23 de persoane care au prezentat ușoare intoxicații cu fum au fost transportate cu ambulanțele la spitalele din Deva, Hunedoara și Orăștie, în urma incendiului care a izbucnit după amiază la Spitalul CFR din orașul Simeria.

La momentul izbucnirii incendiului, în spital se aflau internați 51 de pacienți și cu toții au reușit să iasă afară singuri sau cu sprijinul personalului unității medicale. Un număr de 27 de pacienți au fost evacuați în clădirea Primăriei Simeria, aflată în imediata vecinătate a spitalului CFR.

De asemenea, pentru transportul bolnavilor spre alte spitale au intervenit 12 ambulanțe.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara a deplasat la fața locului 6 autospeciale de stingere a incendiului, focul manifestându-se în unul dintre saloanele spitalului. Incendiul a fost lichidat de pompierii militari.

''Cauzele declanșării incendiului urmează să fie stabilite'', a declarat maiorul Claudiu Achim, adjunctul comandantului ISU Hunedoara, prezent la fața locului.

Prefectul județului Hunedoara, Sorin Vasilescu, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, într-o formă restrânsă, pentru a analiza măsurile care se impun în continuare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră