Incendiu în Retezat: 6 hectare de pădure mistuite, pompierii nu reușesc să stingă focul

13 Aug 2015
Incendiu în Retezat: 6 hectare de pădure mistuite, pompierii nu reușesc să stingă focul
Pompierii militari, ajutați de un elicopter echipat special, intervin joi pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la marginea unei păduri de conifere situată pe raza comunei hunedorene Pui, în Masivul Retezat, focul distrugând deja circa 6 hectare de litieră și coronament.

Șapte transporturi de apă au fost efectuate elicopterul, în zona incendiului, pompierii militari și lucrătorii silvici reușind să limiteze extinderea focului.
”Până la căderea întunericului vor mai fi executate încă șase transporturi de apă în zona afectată de incendiu. Intervențiile au fost eficiente pentru că arderea nu s-a extins și se situează în limite controlabile', a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, Anemona Doda.

Elicopterul a dat cu apă pe toată suprafața de teren afectată de incendiu, în calcul fiind luate circa 6 hectare de teren, inclusiv porțiunile care nu mai ard.

În incendiul declanșat în apropierea comunei Pui au ars litieră de pădure și coronamente de copaci. Intervenția celor 40 de pompieri militari, patru jandarmi și 15 lucrători silvici este foarte dificilă din cauză că nu există surse de apă, terenul este accidentat, iar vântul bate cu putere.

În acest context, ISU Hunedoara a cerut sprijinul unui elicopter adaptat pentru operațiuni de stingere a incendiilor, deoarece în zona afectată de ardere există o suprafață mare de fond forestier de rășinoase, care este pusă în pericol.

Unitatea Specială de Aviație Cluj a trimis în sprijinul pompierilor hunedoreni un elicopter echipat cu un dispozitiv care poate încărca un volum de 3.000 litri de apă, la fiecare cursă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră