Papa Francisc face un apel la ONU să acţioneze contra încălzirii globale

22 Iul 2015
Papa Francisc face un apel la ONU să acţioneze contra încălzirii globale
Papa Francisc s-a adresat Naţiunilor Unite să adopte o „poziţie foarte fermă” legat de schimbările climatice, transmite Reuters.

Apelul a fost exprimat în cadrul unei conferinţe care a reunită, pentru două zile, la Vatican aproximativ 60 de primari şi responsabili ai marilor oraşe, sosiţi din întreaga lume. În prima zi a aceste reuniuni, participanţii, inclusiv papa, au semnat o declaraţie adresată şefilor de state şi guverne să ia decizii curajoase la conferinţa de la Paris, programată în luna decembrie, consacrată încălzirii climatice.

„Am mari speranţe în privinţa reuniunii de la Paris”, a spus şeful Bisericii catolice. „Cred că un acord fundamental va fi adoptat. Naţiunile Unite trebuie să adopte o poziţie foarte fermă în legătură cu acest subiect”. Luna trecută, Papa Francisc a publicat o enciclică în care el cere o acţiune rapidă de salvare a lumii de la un dezastru al mediului înconjurători şi insistă ca toţi conducătorii planetei să se implice în acest demers salvator.

Conferinţa de la Vatican a stabilit o legătură între modificările climatice şi sclavia contemporană, deoarece „încălzirea climei este una dintre cauzele sarăciei şi migraţiilor forţate”.  

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră