Şi primarii fumează, nu-i aşa? Încă un edil... la MITITICA. Alesul din Cămărzana, condamnat pentru trafic de ţigări

15 Iul 2015
 Şi primarii fumează, nu-i aşa?  Încă un edil... la MITITICA.  Alesul din Cămărzana, condamnat pentru trafic de ţigări
O comună din judeţul Satu Mare a rămas fără primar. Edilul din Cămărzana a fost condamnat pentru trafic de ţigări, iar Prefectura Satu Mare a dispus încetarea mandatului primarului.  Primarul Vasile Bâle a fost acuzat că, împreună cu trei parteneri, aducea țigări din Ucraina, peste fâșia verde. Procurorii DIICOT i-au prins în flagrant în timp ce aducea în țară 12.000 de pachete de țigări din Ucraina, potrivit Digi 24. 

Dosarul datează din 2011, când procurorii DIICOT au anihilat o rețea de traficanți de țigări. Curtea de Apel Oradea l-a condamnat pe alesul local pentru trafic de țigări și constituire de grup infracțional organizat. Vasile Bâle a fost ales primar pe listele USL în 2012.

Fie reţinuţi, fie condamnaţi, fie în arest la domiciliu 

Reamintim că 2015 a fost anul primarilor. Mai exact, şefi de consilii judeţene, primari, viceprimari, au fost fie plasaţi în arest la domiciliu, fie reţinuţi. Oricum, toţi în imposibilitatea de a-şi exercita funcţia.  Peste 10 municipii mari au rămas fără primari. De la Constanţa, la Iaşi, la Braşov, Ploieşti, Piteşti sau Bucureşti, până la oraşe mai mici precum Miercurea Ciuc, Rădăuţi, Năvodari, Recaş, sau Gheorgheni, nu există judeţ în România în care un primar sau un şef de consiliu să nu fi avut probleme.  Nici Bucureştiul nu s-a lăsat mai prejos. Doi dintre cei mai longevivi primari, Marian Vanghelie şi Andrei Chiliman, au rămas fără funcţii după ce au fost acuzaţi că au împărţit banii publici după bunul plac.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră