Inaugurare în București. Proiect unic – muzeul cu 300 de ani de istorie

21 Iun 2015
Inaugurare în București. Proiect unic – muzeul cu 300 de ani de istorie
Sorin Oprescu, edilul Capitalei, va inaugura luni Muzeul "Casa Cesianu" de pe Calea Victoriei 151. Primăria Generală a finalizat lucrările de consolidare, restaurare şi conservare ale imobilului.

“Proiectul de reabilitare a monumentului istoric a fost realizat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordată prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Contractul de finanţare a fost încheiat între Municipiul Bucureşti, Ministerul Dezvoltării şi Agenţia de Dezvoltare Regională Bucuresti-Ilfov”, se arată în comunicatul PMB.

Muzeul Casa Cesianu

Casa Cesianu este singurul monument de pe Calea Victoriei care a păstrat toate componentele ilustrative pentru casa boiereasca de la începutul secolului al XIX- lea, la dimensiunea şi în varianta originală.

Deşi declarat muzeu, acest monument istoric a fost folosit timp de 67 de ani drept depozit pentru o parte dintre colecţiile aflate în patrimoniul Muzeului Municipiului Bucureşti. Muzeul nu a fost valorificat ca spaţiu de expunere, din cauza stării de degradare a imobilului.

Pentru prima oară, de la intrarea în patrimoniul comunal al proprietăţii Filipescu-Cesianu, va fi organizat un muzeu modern al cărui proiect expoziţional permanent urmează să restituie publicului 300 de ani de istorie.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră