În direct pe miscareaderezistenta.ro: Deschiderea sezonului de schi, cu sportivi care vor cobori pe pârtie cu făclii aprinse în mâini

23 Dec 2016 | scris de Cristi Semeghin
În direct pe miscareaderezistenta.ro: Deschiderea sezonului de schi, cu sportivi care vor cobori pe pârtie cu făclii aprinse în mâini

“La ora 18,00 are loc deschiderea evenimentului. Startul va fi dat de copiii de grădiniţă, care vor face primii coborârea”, ne explică Emil Fărcăşanu, directorul Şcolii de schi Ana şi coordonatorul întregului eveniment. “Va urma apoi spectacolul oferit de practicanţii schiului de tură, care este o combinaţie între alergare montană, drumeţie, schi fond şi schi alpin, o disciplină în mare expansiune internaţională, care va intra şi la Olimpiada. Schiurile lor sunt prevăzute cu piei de focă, astfel încât urcarea nu permite alunecarea înapoi. Cand schiorii ajung în vârful partiei, îndepărtează pielea de focă şi pot schia alpin”, mai precizează Emil Fărcăşanu.

După încheierea acestor probe, se va stinge lumina pe pârtie şi vor coborî sportivii şcolilor de schi cu făclii în mâini. Flota de maşini de bătătorit zăpadă va încheia spectacolul.

“Anul acesta avem un dublu eveniment: se împlinesc 50 de ani de la înfiinţarea Şcolii Române de Schi. Cinci monitori au pus bazele acestei Şcoli sunt foarte mândru să anunţ că unul dintre cei cinci este la noi şi lucrează în continuare, este o legendă a acestui sport”, a mai spus Emil Fărcăşanu.

meteoblue

Click aici pentru a putea urmari imagini de pe celelalte partii de schi din Romania - webcam miscareaderezistenta.ro

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră