Toti cei 60 de imigranți care au ajuns la noi vor fi trimiși de unde au venit

17 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Toti cei 60 de imigranți care au ajuns la noi vor fi trimiși de unde au venit

Cei 60 de imigranți din Pakistan, Maroc, Somalia, Iran și Sudan, prinși în noaptea de vineri spre sâmbătă în zona de frontieră a localității timișene Lunga, în timp ce intenționau să treacă ilegal granița, sunt cercetați pentru trecere ilegală a frontierei de stat. Polițiștii de frontieră le-au întocmit celor 60 de bărbați documentele de readmisie, fiind efectuate demersurile pentru predarea acestora către autoritățile din Serbia. Migranții se află în custodia Serviciului pentru Imigrări Timiș pentru finalizarea procedurilor specifice.

În urma verificărilor efectuate asupra grupului de imigranți care a fost depistat de polițiști în apropierea frontierei cu Serbia, s-a stabilit că cele 60 de persoane care au trecut ilegal frontiera de stat sunt 41 din Pakistan, 12 din Maroc, 5 din Somalia, unul din Iran și unul din Sudan. În cauză s-a întocmit dosar pentru săvârșirea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

În data de 16 ianuarie, în jurul orei 1,45, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga, județul Timiș, au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, 60 de persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontieră spre interiorul țării. Imediat, mai multe patrule de intervenție și supraveghere au intervenit, grupul fiind interceptat în apropierea frontierei pe direcția localității Comloșu Mic.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră