După decizia CCR, toate structurile de forță ale statului cer bani. Și IGPR are nevoie de 30 de milioane de euro

09 Mar 2016 | scris de Cristi Ionescu
După decizia CCR, toate structurile de forță ale statului cer bani. Și IGPR are nevoie de 30 de milioane de euro

IGPR informează, printr-un comunicat, că urmare a deciziei Curții Constituționale a României (CCR), pentru realizarea supravegherii tehnice în noul context legislativ, se impune suplimentarea structurii organizatorice a Poliției Române cu 1.000 de posturi de ofițeri și agenți de poliție, precum și rectificarea bugetului instituției cu aproximativ 30 de milioane de euro.

 "Poliția Română a luat act de motivarea Curții Constituționale Române și o va respecta întocmai. În acest context, împreună cu Parchetul General, s-au stabilit măsurile necesare pentru continuarea activităților specifice derulate în dosarele penale, în condițiile date", se afirmă în comunicatul IGPR.

Poliția Română a realizat și o evaluare preliminară a activităților estimate a se desfășura, sens în care au fost identificate unele necesități. Acestea sunt "suplimentarea cu 1.000 de posturi a structurii organizatorice a Poliției Române, care să gestioneze infrastructura tehnică suplimentară și să desfășoare activități specifice; achiziționarea de echipamente I.T., de comunicații, autovehicule de diferite tipuri, precum și alte elemente de tehnică-operativă; realizarea unor programe de pregătire profesională, care să asigure că acești polițiști dobândesc cunoștințele necesare", iar "suma totală astfel estimată se ridică la aproximativ 30.000.000 de euro".

Plenul CCR a admis pe 16 februarie, cu majoritate de voturi, excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor din Codul de procedură penală care prevăd că supravegherea tehnică dispusă de procuror poate fi efectuată nu doar de "organul de cercetare penală sau de lucrători specializați din cadrul poliției", ci și de "alte organe specializate ale statului".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră