Iarna nu va veni prea curând. Șeful ANM: Apariția ninsorilor până în 2 decembrie este extrem de redusă

10 Noi 2015
Iarna nu va veni prea curând. Șeful ANM: Apariția ninsorilor până în 2 decembrie este extrem de redusă
Astăzi, la sediul ministerului de Interne, a avut loc o "ședință pregătitoare" pentru perioada de iarnă.

"Iarna nu va veni prea curând. (...) În următoarele trei săptămâni nu ne așteptăm la apariția condițiilor de iarnă, dar, în condițiile în care sarcina Guvernului interimar este aceea de gestionare a tuturor problemelor curente, consider că ședința de astăzi este bine-venită, chiar necesară", a spus premierul Sorin Cîmpeanu, în debutul întâlnirii.

La rândul său, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a declarat că în perioada 10 - 24 noiembrie probabilitatea pentru ninsori este extrem de redusă.
 
"Începând cu 24 noiembrie se răcește puțin, dar probabilitatea pentru precipitații mixte este în continuare redusă și mai ales pentru zona de centru și nord a țării. Prin urmare, până pe 2 decembrie, poate să ningă la munte și în zonele de deal, dar nu sunt îndeplinite condițiile pentru instalarea iernii", a mai spus Sandu.

La ședința de la MAI au participat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, cel al Energiei, Andrei Gerea, Mediului — Grațiela Gavrilescu, Transporturilor — Iulian Matache, cel al Apărării, Mircea Dușa, și ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră