Guvernul vrea să privatizeze Tarom-ul. Ce condiţii impune Victor Ponta cumpărătorului

04 Iun 2015
Guvernul vrea să privatizeze Tarom-ul. Ce condiţii impune Victor Ponta cumpărătorului
 Victor Ponta a anunţat că Guvernul a început negocierile cu mai multe companii, printre care Turkish Airlines, pentru vânzarea unui pachet de acţiuni la Tarom.

Condiţia la care Executivul nu va renunţa vreodată este aceea că statul va păstra 51% din titluri dacă investitorul va fi din afara UE sau va ceda majoritatea dacă proprietarul va fi o companie europeană.

"Mi-aş fi dorit să fie o afacere închisă, din nefericire nu este aşa. Tarom e o companie bună, cu perspectivă regională bună, dar trebuie restructurată, să revină pe profit, iar noi suntem decişi să atragem un investitor strategic. Suntem deschişi la orice investitor serios care ar putea ajuta Tarom să se modernizeze", a spus Ponta.

Tarom, o companie cu pierderi


Operatorul aerian de stat Tarom, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor, a încheiat anul precedent cu pierderi de 119 milioane de lei, în scădere cu doar 8% faţă de 2013, iar pentru 2015 se aşteaptă să rămână în continuare pe pierderi. Potrivit planului de management din 2013, Tarom ar fi trebuit să revină pe profit începând din 2015.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră