UPDATE. Guvernul renunţă şi la taxa de solidaritate. CAS şi CASS, plătite de angajator

25 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Guvernul renunţă şi la taxa de solidaritate. CAS şi CASS, plătite de angajator

Guvernul renunţă la introducerea taxei de solidaritate, premierul Tudose afirmând că ar fi fost "prea mare deranjul”. Recent, Guvernul a renunţat şi la introducerea impozitului pe cifra de afaceri, ambele măsuri fiind anunţate după instalarea Guvernului Tudose.

Întrebat despre simulările făcute pentru o eventuală introducere a unei taxe de solidaritate, Mihai Tudose a spus că ”era prea puţin pentru a face ceva şi prea mare deranjul”, conform news.ro. Această taxă urma să fie plătită de persoanele cu venituri foarte mari.

Pe de alta parte, premierul a anunţat că Guvernul nu mai are de gând să facă nici modificările privind trecerea contribuţiilor de sănătate şi pensii de la angajator la angajat nici în 2017, nici în 2018.

Întrebat dacă CAS şi CASS ar putea fi plătite de angajaţi, premierul a răspuns iritat: "Eu nu ştiu de unde tot scoateţi lucrul acesta. Spuneţi-mi şi mie cine v-a spus dumneavoastră?....Nu, ele vor rămâne pe modelul actual, toate taxele de genul acesta - CAS, CASS - vor fi plătite de angajator. Şi acum, şi la anul".

El a mai spus că, deocamdată, Guvernul nu are în vedere alte măsuri în ceea ce priveşte taxe şi impozite, ”nicio măsură care să apese pe bugetul populaţiei”.

Premierul a adăugat că Guvernul încearcă să găsească soluţii pentru a angaja în Poliţie absolvenţii de anul acesta. ”Nu pot fi angajaţi 20.000 de oameni dintr-o dată. La rectificare vom vedea ce soluţii avem pentru a face angajări. Rectificarea bugetară va fi una pozitivă”, a mai spus Tudose.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră