Guvernul nu mai dă bani pentru biserici. Patriarhul Daniel: Statul să dea înapoi ce ne-a luat abuziv!

05 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
Guvernul nu mai dă bani pentru biserici. Patriarhul Daniel: Statul să dea înapoi ce ne-a luat abuziv!

După ce anul acesta, Patriarhia a primit peste 177 de milioane de lei pentru construcţia Catedralei Mântuirii Neamului, în proiecţia pentru 2016 a Executivului bugetul Secretariatului General al Guvernului pentru Culte a fost tăiat total. Au rămas valabile în continuare doar sumele pentru salariile personalului clerical din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte.

Reacţia Patriarhului Daniel nu a întârziat să apară. Acesta spune că Biserica n-ar mai avea nevoie de banii de la stat dacă va primi înapoi banii şi proprietăţile luate cu titlu de donaţie.

"Suntem de acord nu numai să impoziteze venituriele, ci să şi renunţăm la salariile de la stat dacă ni se dă înapoi ceea ce în mod abuziv a luat statul ca proprietăţi. Noi nu avem nevoie să stăm cu mâna întinsă, dar statul să ne dea înapoi ceea a ce a luat ca fiind donaţii date Bisericii în mod liber. Şi atunci când se va face echilibrul acesta, nu mai avem nevoie de salarii de la stat şi nici de celelalte", a afirmat Partiarhul Daniel, după ce a oficiat slujba de sfințire a capelei Penitenciarului Jilava.

Citeşte şi:

Buget 2016. Ce ministere primesc cei mai mulţi bani şi de unde se taie

Guvernul Cioloş a decis îngheţarea salariului minim pe economie. Ce se va întâmpla cu programul "Prima Casă"

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră