„Gruparea Velţenilor” își teroriza victimele secţionându-le degetele

07 Mai 2015
„Gruparea Velţenilor” își teroriza victimele secţionându-le degetele
 14 percheziţii domiciliare au fost efectuate astăzi în judeţele  Sibiu şi Mureş de către procurorii  DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu  și ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu şi Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi Târgu Mureş. Acţiunea a avut ca scop destructurarea unui grup infracţional organizat  (cunoscut în comunitate ca „gruparea Velţenilor”), specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.

Procurorii DIICOT susţin că există probe conform cărora membrii grupării Velţenilor au recrutat, de pe raza judeţelor Sibiu, Alba şi Mureş, tinere ce proveneau din familii  cu o situaţie materială precară și aveau un grad scăzut de educaţie. Acestea erau exploatate și obligate să practice prostituţia pe teritoriul mai multor state europene.

Tinerelor li se promitea că, odată ajunse în străinătate, vor presta activităţi de îngrijire a persoanelor vârstnice. Fetelor care erau de acord să practice  prostituţia li se spunea că, din banii câștigaţi, vor da doar o cotă-parte și membrilor grupării. Ulterior, după ce ajungeau la destinaţie, toate fetele erau obligate să se prostitueze, ele fiind în permanenţă supravegheate de către membrii grupului. Tinerelor le erau impuse condiţii stricte, iar toate foloasele materiale obţinute de pe urma practicării prostituţiei erau însuşite de către membrii grupării.

Asupra victimelor recrutate, gruparea Velţenilor exercita o puternică presiune psihică, iar pentru a menţine controlul asupra lor, membrii grupului recurgeau la ameninţări, dar şi la violenţe fizice, precum mutilarea prin secţionarea degetelor sau incizii cu obiecte tăioase în zona feţei.

Pe lângă afacerea proprie, gruparea Velţenilor sprijinea și alţi indivizi care se ocupau cu traficul de carne vie, încasând, la schimb, o cotă- parte din câştigurile realizate de aceștia.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Sibiu  au fost aduse, în vederea audierii, 30 de persoane, 8 dintre ele fiind deja puse sub învinuire. (A.O.P.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră