Verificări la groapa de gunoi Chiajna. Ce spun ultimele măsurători

16 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Verificări la groapa de gunoi Chiajna. Ce spun ultimele măsurători

Măsurătorile arată că instalația de valorificare energetică a gazului de depozit de la CMID Chiajna funcționează conform normelor, fiind astfel eliminată orice suspiciune de evacuare necontrolată a noxelor în atmosferă, anunţă operatorul gropii ecologice, Iridex Group Import-Export.

De asemenea, rezultatele demonstrează că nu sunt depășite limitele legale la niciunul dintre indicatorii precizați în autorizația integrată de mediu sau legislația de mediu privind calitatea aerului. Toate aceste măsurători au fost făcute cu laboratoare acreditate RENAR, conform normelor în vigoare.

Analizele au fost făcute în prezența reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul Municipilui București (GNM – CM Buc), iar rezultatele au fost comunicate imediat autorităților.

Acum două luni, Garda Națională de Mediu a făcut un control la CMID Chiajna în urma căruia operatorul gropii ecologice avea termen de 60 de zile să ia măsuri de prevenire a generării mirosurilor, dar și o îmbunătățire a comunicării între GNM și CMID Chiajna, în probleme legate de protecția mediului și activitatea curentă a depozitului.

În urma acestor verificări, GNM a confirmat la mijlocul lunii noiembrie, îndeplinirea în totalitate a celor 21 de măsuri. Iridex Group Import-Export a anunțat îndeplinirea măsurilor încă din 6 octombrie.

Centrul de la Chiajna este format dintr-un un depozit ecologic de deșeuri municipale, al cărui proprietar și beneficiar este Primăria Municipiului București, dar și din stații de sortare și tratare mecanică, de tratare mecano-biologică și compostare a deșeurilor biodegradabile, de valorificare energetică a gazului de depozit și de epurare a levigatului și a apelor reziduale.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră