De la Mioriţa la „mărul discordiei“ între guvernanţi... Grindeanu rupe oaia!

30 Mai 2017 | scris de Jeanina Nastase
De la Mioriţa la  „mărul discordiei“ între guvernanţi...  Grindeanu rupe oaia!

„Oaia este o statuie vie (...) uitați-vă dvs în orice parte a țării cât de frumos este acest animal pe pașunile verzi ale țării românesti", „frunza o are toată lumea, dar oile ca în Romania nu", „lângă oaie găsești o frunză, lângă frunză nu poți să găsești o oaie” , spunea astăzi- este bine să le trecem la capitolul vorbe de duh- ministrul Agriculturii, Petre Daea. Aşadar, iată că oaia - Gigi Becali sper că eşti mulţumit!-a devenit- nici oaia nu mai este ce-a fost- mărul discordiei între guvernanţi. Oi, oi, oi, oi!!!! 

Replica lui Sorin Grindeanu nu a întârziat să apară. Premierul  a declarat astăzi că i-a cerut ministrului Turismului, Mircea Dobre, clarificări cu privire la eventuala schimbare a brandului de ţară - frunza să fie schimbată cu o oaie, precizând că acest lucru nu este posibil, chiar dacă frunza este o variantă "discutabilă", potrivit mediafax.ro. 

"Nu poate să fie (oaia - n.r.) brandul României, pentru că până în 2020, pe fonduri europene când s-a făcut această siglă şi acest brand... e o frunză. Discutabilă şi alegerea din urmă cu câţiva ani, să clarificăm lucrurile", a declarat premierul Grindeanu.

"Am discutat cu domnul ministru Dobre de mai multe ori azi, să văd despre ce este vorba, că nu am văzut declaraţia domnului Daea, care nu e la Turism, ci la Agricultură... Sigur, agricultura are legătura cu oaia, dar ceea ce a fost important a fost clarificarea pe care i-am cerut-o domnului Dobre legat de acest subiect. Discuţia pe care a avut-o în acel comitet de promovare a României, nu de schimbare a siglei sau a frunzei, ci de promovare a României şi prin promovarea unor lucruri foarte cunoscute, cum ar fi Dracula, Mioriţa şi aşa mai departe. Până la schimbarea siglei e cale lungă şi am văzut că domnul ministru Dobre a clarificat acest subiect”, a explicat premierul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră