Grindeanu neagă că Ghiţă a fost localizat în Serbia. A fost emis un nou mandat de arestare

15 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Grindeanu neagă că Ghiţă a fost localizat în Serbia. A fost emis un nou mandat de arestare

Premierul Sorin Grindeanu a declarat miercuri că informaţia conform căreia fostul deputat Sebastian Ghiţă ar fi fost localizat în Serbia nu este corectă şi a negat că Guvernul sau Ministerul de Interne ar fi sursa acestor informaţii neoficiale. Între timp, Tribunalul Prahova a dispus emiterea unui nou mandat de arestare pe numele lui Ghiţă.

"Am întrebat, chiar înainte de a intra în ședința respectivă ( nr. de bilanţ a MAI). Se pare că informația la cald nu este cea corectă. Nu vreau să intru în amănunte, este treaba dânșilor și chiar îi îndemn să-și facă treaba și să prindă nu doar pe Sebastian Ghiță, ci pe oricine este declarat fugar și trebuie să vină să răspundă în fața legii", a declarat premierul Grindeanu, conform agerpres.ro.

Premierul a mai spus că informația conform căreia Ghiță ar fi fost localizat în Serbia nu a plecat de la Guvern sau Ministerul de Interne, . "Nu a dat Guvernul această informație, nici Ministerul de Interne, cel care gestionează această situație. Înțeleg că a venit de pe niște surse neoficiale, care până la ședința respectivă nu s-au confirmat", a adăugat șeful Guvernului.

Între timp, magistrații de la Tribunalul Prahova au dispus arestarea preventivă a lui Sebastian Ghiţă pentru o perioadă de 30 de zile, în dosarul în care acesta este cercetat de DNA Ploiești pentru trafic de influență, spălare a banilor și constituirea unui grup infracțional organizat. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

Pe 5 ianuarie, un complet de la instanța supremă a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiță, după ce acesta a dispărut și nu s-a mai prezentat la IPJ Prahova, încălcând astfel termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foști șefi din Poliție și Parchete.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră