Raportul intern SRI confirmă: Coldea a fost în Seychelles cu Ghiţă

26 Ian 2017
Raportul intern SRI confirmă: Coldea a fost în Seychelles cu Ghiţă

Președintele Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Adrian Țuțuianu, a declarat miercuri că din raportul Comisiei de control din cadrul SRI se confirmă faptul că Florian Coldea și Sebastian Ghiță au fost împreună în insulele Seychelles și în Italia.

Totodată,  fostul număr doi din SRI, Florian Coldea, a fost în vacanță în Toscana cu Sebastian Ghiță, George Maior și Vasile Dâncu. Potrivit șefului Comisiei, înainte de a fi deputat, Ghiță se întâlnea cu oameni din SRI "în calitate de persoană care avea informații de interes pentru securitatea națională".

Ţuţuianu a adăugat că Maior a dat explicații în acest sens "de acolo de unde e" printr-un chestionar, precizează agerpres.ro.

"Sunt confirmate de raportul comisiei de control (din cadrul SRI—n.r.) faptul că au fost prezenți în insulele Seychelles (Florian Coldea și Sebastian Ghiță — n.r.), este confirmată prezența împreună în Italia, la Toscana, de asemenea este confirmată prezența doamnei Coldea împreună cu doamna Ghiță la Paris, la Disneyland. Din informațiile date de comisia de control rezultă că familia Coldea a prezentat documente justificative cu privire la suportarea de către dânșii a cheltuielilor ocazionate de aceste deplasări, respectiv au prezentat facturi și chitanțe.

Sigur că mă veți întreba sunt sau nu reale. Nu am putut astăzi să clarificăm dacă ele sunt reale și mă și gândesc dacă Comisia de control a SRI poate cere mai multe, de exemplu ANAF să verifice realitatea acestor documente. Ancheta ne-a comunicat că nu sunt indicii că ar fi documente false.

Vom analiza toate datele și informațiile care ne-au fost comunicate astăzi și vom decide dacă continuăm și pe ce continuăm și dacă invităm la comisie și alte persoane decât cele care au fost invitate astăzi aici, sau care au fost chemate la comisia internă de la SRI", a spus Țuțuianu la Palatul Parlamentului după audierea directorului SRI la Comisia de control SRI.

Întrebat în ce calitate mergea Ghiță în aceste excursii, Țuțuianu a spus că în perioada 2012 — 2016 acesta a fost membru al Comisiei parlamentare de control al SRI.

"Și am întrebat și pentru perioada 2010 — 2012. Răspunsul este următorul — nu a fost ofițer acoperit și un argument adus de comisia internă a SRI este legat și de jurământul depus în 2012', a menționat el.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră