Greva de avertisment de pe Otopeni, amânată. Ce a decis Tribunalul Ilfov

22 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
Greva de avertisment de pe Otopeni, amânată. Ce a decis Tribunalul Ilfov

Protestul fusese anunţat de angajaţii unei companii care se ocupă de încărcarea bagajelor în avioane şi de curăţenia la bordul acestora. Aceștia sunt nemulțumiți de salarii, de programul de lucru, dar și de dimensionarea personalului și normarea activității în raport cu volumul și condițiile de muncă.

Potrivit liderului Sindicatului Liber de Handling Aeronautic, Alexandru Cioc, cea mai stringentă problemă este cea a dimensionării personalului și normarea activității în raport cu volumul și condițiile de muncă, în contextul în care, în ultimii doi ani, între 100 și 150 de salariați ai companiei au demisionat, iar volumul de muncă a rămas același, poate chiar a crescut.

A doua nemulțumire a salariaților vizează programul de muncă, aceștia nemaiavând, conform liderului de sindicat, timp de refacere sau de activități familiale.

De asemenea, angajații firmei de handling reclamă faptul că nu li se asigură transportul spre și dinspre locul de muncă, respectiv aeroportul Henri Coandă (Otopeni), și nici decontarea acestuia, în condițiile în care turele de lucru încep în cursul nopții.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră