Plecaţi în Grecia? Ministerul de Externe AVERTIZEAZĂ turiştii români să-şi ia bani cash la ei

28 Iun 2015
Plecaţi în Grecia? Ministerul de Externe AVERTIZEAZĂ turiştii români să-şi ia bani cash la ei
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care călătoresc în Grecia să aibă asupra lor suficienți bani lichizi pentru acoperirea tuturor cheltuielilor în eventualitatea unor întreruperi ale activităților bancare în această țară, se arată într-un comunicat al ministerului. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe atenționează asupra duratelor mari de așteptare provocate de suprasolicitarea serviciilor bancare din Grecia. 

Ambasada României la Atena și Consulatul General de la Salonic împreună cu Centrala MAE monitorizează îndeaproape evoluțiile, inclusiv din perspectiva unor eventuale repercusiuni asupra serviciilor turistice în actualul context economic din Grecia, se mai arată în comunicat.

Premierul elen Alexis Tsipras a confirmat duminică închiderea temporară a băncilor din Grecia.

Surse apropiate de dosar precizaseră anterior că băncile elene și Bursa de la Atena vor rămâne închise luni.

Premierul grec a anunțat de asemenea instaurarea unui control asupra capitalurilor și a cerut populației să-și păstreze calmul.

Refuzul Eurogrupului de a prelungi programul de asistență pentru Grecia după 30 iunie a determinat BCE să nu mărească lichiditățile băncilor grecești și a constrâns Banca Greciei să activeze măsurile de închidere temporară a băncilor și de limitare a retragerilor bancare, a declarat premierul Tsipras, dând asigurări că depozitele cetățenilor în băncile grecești sunt absolut garantate. 

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră