GORGHIU cere DEMISIA lui OPREA. MESAJUL acesteia pentru seful de la Interne „Nu așa se face domnule vicepremier Oprea (...) Nu se așteaptă două zile!„

22 Oct 2015
GORGHIU  cere DEMISIA lui OPREA. MESAJUL acesteia pentru seful de la Interne „Nu așa se face domnule vicepremier Oprea (...) Nu se așteaptă două zile!„
Copreședintele PNL Alina Gorghiu îi cere ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, să furnizeze informațiile necesare cu privire la polițistul care a murit în accidentul de motocicletă și făcea parte din coloana sa oficială, punctând că, dacă nu lămurește urgent situația, soluția este demisia sau demiterea lui. 

„Nu așa se face domnule vicepremier Oprea, ministru al Afacerilor Interne!
Nu se așteaptă două zile, să vă mai gândiți dacă este cazul sau nu să admiteți că polițistul care a decedat făcea parte din coloana dumneavoastră oficială.
Nu se poate ca printr-un vag comunicat al Poliției Capitalei să minimalizați o tragedie. Trebuie să furnizați familiei, opiniei publice, colegilor polițiști toate informațiile necesare: ce activitate a avut loc, de ce era necesară deplasarea în regim de coloană oficială, cu ce viteză se deplasa coloana?
O politică responsabilă înseamnă asumare și transparență, așa că vă solicit să reveniți asupra exercițiului de comunicare cu care sunteți dator opiniei publice!„, a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de facebook. 

Politistul de la Rutiera avansat post-mortem


Poliţistul de la Rutieră care a murit în timp ce însoţea o coloană oficială, avansat POST-MORTEM în gradul de subinspector. Reamintim ca in luna august un alt politist de la Brigada Rutiera a murit, dupa ce a fost accidentat mortal de un afacerist turc.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române este împuternicit să facă următoarele precizări:

În această dimineață, la propunerea inspectorului general al Poliției Române, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, l-a avansat în gradul de subinspector de poliţie post-mortem pe agentul șef adjunct de poliție Gigină Bogdan Cosmin.

Subinspectorul post-mortem Gigină Bogdan Cosmin, căzut la datorie, avea 28 de ani, era căsătorit şi lucra de 8 ani în Ministerul Afacerilor Interne. Poliţistul a încetat din viață la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost transportat după ce, în seara de 20 octombrie a.c., a fost implicat într-un accident în timpul desfășurării atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere.

Cum s-a intamplat tragedia de marti seara

Un poliţist de la Brigada Rutieră, care însoţea o coloană oficială, a murit marti seară în Capitală, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă care era semnalizată, în zonă având loc lucrări la carosabil.

Accidentul s-a petrecut pe bulevardul Ştirbei Vodă din Bucureşti unde agentul de la Brigada Rutieră avea misiunea de a fluidiza traficul, pentru trecerea unei coloane oficiale. Din motive încă nestabilite, poliţistul a căzut cu motocicleta într-o groapă de câţiva metri adâncime, săpată pentru o lucrare.

Medicii care au intervenit la locul accidentului l-au găsit pe poliţist în stop cardio-respirator. Casca sa era distrusă la marginea gropii. Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei: „În jurul orelor 19 a fost sesizat un eveniment rutier în care este implicat un coleg de-al nostru. În prezent se realizează cercetarea la faţa locului. Cercetările au fost preluate de către Parchetul competent material şi teritorial”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră