Giovani Becali iese din închisoare. Fostul impresar a ispășit doar doi ani și jumătate din pedeapsă

14 Sep 2016 | scris de Veronica Micu
Giovani Becali iese din închisoare. Fostul impresar a ispășit doar doi ani și jumătate din pedeapsă

Decizia vine după ce, inițial, Judecătoria Sectorului 4 a respins, în luna iulie, cererea de eliberare a fostului impresar. Acesta a făcut însă contestație la Tribunalul Ilfov, având câștig de cauză.

"Am sub sechestru un bloc, voi analiza cat le revine sotiei si copiilor. Problema mea nu e ca ma eliberati sau nu. Problema mea e de sanatate. Nu vreau sa mor in penitenciar. Vreau sa mor in bratele familiei. Am scris trei carti intr-un an, nu in cinci zile ca altii. Sunt carti scrise din viata mea. Am mare incredere in judecatori. M-am comportat bine. Comisia cred ca a observat comportamentul meu", declara Ioan Becali in iulie, la Judecatoria Sectorului 4.

Ioan Becali a fost condamnat în martie 2014 la șase ani și patru luni de închisoare în dosarul Transferurilor, alături Gheorghe Copos, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu și Cristian Borcea.

Potrivit DNA, faptele săvârșite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului și de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obținuți din transferuri fiind "spălați" prin intermediul unor firme off-shore.

În prezent, doar Victor Becali și Cristian Borcea se mai află în detenție, restul fiind eliberați condiționat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră