Ginerele lui Vasile Blaga, trimis în judecată pentru un prejudiciu de 600.000 de euro. De ce este acuzat Ionuţ Rudeanu

16 Sep 2015
Ginerele lui Vasile Blaga, trimis în judecată pentru un prejudiciu de 600.000 de euro. De ce este acuzat Ionuţ Rudeanu
Ionuț Rudeanu, ginerele copreședintelui PNL Vasile Blaga, a fost trimis astăzi  în judecată pentru evaziune fiscală.  Ioan Rudeanu a fost reţinut de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, fiind acuzat de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 600.000 de euro.

De ce este acuzat Vasile Blaga 

Ginerele lui Vasile Blaga deţine o firmă care are ca obiect de activitate securitatea privată şi ai cărei angajaţi sunt recrutaţi din agenţiile publice, private sau guvernamentale.  De altfel, Vasile Blaga este denunţat de unul dintre martorii din dosar că ar fi intervenit pentru ca firma ginerului să câştige contracte de pază cu mai multe instituţii de stat şi private. Potrivit anchetatorilor, „în perioada 2010 -014, persoanele vizate printre carea şi reprezentaţii unei societăţi prestatoare de servicii de protecţie şi pază, ar fi desfăşurat tranzacţii comerciale fictive, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale“. Prejudiciul în acest dosar este de aproximativ 3 milioane de lei (aproape 650 de mii de euro).

În luna mai, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a lui Andrei Rudeanu, ginerele copreşedintelui PNL Vasile Blaga, în dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 600.000 de euro.  Poliţiştii au făcut, înainte de reţinerea lui Rudeanu, percheziţii în Bucureşti şi Hunedoara. În dosar au fost vizate cinci firme de pază, printre care şi cea a lui Andrei Rudeanu, care ar fi fost implicate în comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală, prin înregistrarea în contabilitate de achiziţii fictive de servicii.




Alte stiri din Actualitate

Ultima oră