Preşedintele RESPINGE, Becali PRIMEŞTE! Latifundiarul din Pipera şi cei 1000 de refugiaţi

14 Sep 2015
Preşedintele RESPINGE, Becali PRIMEŞTE! Latifundiarul din Pipera şi cei 1000 de refugiaţi
Gigi Becali spune că blocurile în care vrea să îi cazeze pe refugiaţi au mai locuit 1000 de oameni. În plus, omul de afaceri susţine că începând de azi ar putea să cazeze 200-300 de persoane, iar restul de până la 1000 în maxim o lună. De asemenea, latifundiarul spune că fiind cazaţi mai mulţi într-un loc sunt mai uşor de supravegheat.  „Căminele au fost construite pentru muncitorii din provincie care veneau să lucreze în Bucureşti. Acolo au mai stat 1000 de oameni. Sunt dormitoare cu câte 4 paturi, pentru 4 persoane, cu băi şi este o sală de mese de 250 de persoane şi cu bucătărie. Refugiaţii ar putea fi cazaţi începând de azi (n.r: luni), şi într-o lună restul până la 1000. Pot veni şi de azi toţi, dar trebuie făcută curăţenie. Pot veni de azi şi să îşi facă curăţenie singuri", a declarat Gigi Becali la România TV. Omul de afaceri spune că la va asigura şi mâncare refugiaţilor.

Câţi refugiaţi urmează să fie repartizaţi României

România ar trebui să primească 6.351 de refugiaţi, potrivit unei distribuiri făcute de Comisia Europeană, transmite Reuters, care citează surse europene. Asta în condiţiile în care premierul Victor Ponta a spus că România nu poate primi mai mult de 1.500 de persoane. România va primi acest număr de refugiaţi dintr-un număr total de 160.000 de imigranţi. Propunerea Comisiei Europene va fi făcută publică miercuri, potrivit Reuters. În total, 160.000 de refugiaţi, aflaţi în Grecia (66.400), Italia (39.600) şi Ungaria (54.000), vor fi relocaţi. Un anunţ oficial privind noile cote urmează să fie făcut miercuri de preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Ce a declarat Victor Ponta în problema refugiaţilor

Victor Ponta a declarat că şedinţa CSAT în care se va discuta despre criza refugiaţilor va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare, când se va decide asupra cotei de refugiaţi, adăugând că, în opinia sa, România nu poate accepta mai mult decât capacitatea sa de 1.500 de locuri. Şi Polonia a anunţat că nu poate primi mai mult de 2.000 de persoane. În noua schemă propusă de CE, Varşovia ar trebui să primească aproape 12.000 de persoane.



 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră