Judecatoria Sectorului 4 a decis: Gică Popescu poate fi ELIBERAT condiționat! Decizia nu este definitivă

05 Oct 2015
Judecatoria Sectorului 4 a decis: Gică Popescu poate fi ELIBERAT condiționat! Decizia nu este definitivă
UPDATE 15:17 - Judecătoria Sectorului 4 a decis astăzi că Gică Popescu poate fi eliberat condiționat. DNA a anunțat că face contestație.

Decizia luată de magistrați nu este definitivă, ci va putea fi contestată la Tribunalulul București, care, în final, va dispune cu privire la eliberarea condiționata. Fostul căpitan al naționalei, care execută la Penitenciarul Jilava o pedeapsă de trei ani, o lună și zece zile, primită în dosarul transferurilor din fotbal, ar putea părăsi penitenciarul doar după o decizie definitivă privind eliberarea sa condiționată.
......................................................

Zi importantă pentru fostul căpitan al naționalei. Judecătoria Sectorului 4 dezbate astăzi cererea de eliberare condiţionată din închisoare a lui Gheorghe Popescu, care execută la Penitenciarul Jilava o pedeapsă de trei ani, o lună şi zece zile, primită în DOSARUL TRANSFERURILOR din fotbal. 
 
Dacă decizia va fi favorabilă eliberării, iar procurorii nu vor face apel, "Baciul" va fi eliberat imediat.
 
Săptămâna trecută, o comisie din cadrul Penitenciarului Jilava a propus eliberarea condiţionată a lui Gheorghe Popescu, acesta îndeplinind toate condiţiile necesare, inclusiv executarea a jumătate din pedeapsă, 580 de zile până astăzi, din 1137. În plus, comisia a avut în vedere şi munca prestată de fostul internațional, precum şi faptul că a scris mai multe cărţi.

Pe 4 martie 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Gheorghe Popescu în DOSARUL TRANSFERURILOR la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

Gheorghe Popescu nu ar fi declarat mai multe sume de bani în legătură cu transferurile fotbaliştilor Lucian Sânmărtean (de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos-Grecia) şi Florin Bratu (de la Rapid la Galatasaray-Turcia). Atunci, Baciul a fost obligat atunci de instanţă să plătească la ANAF, în solidar cu Jean Pădureanu, Ioan şi Victor Becali, suma de 328.440 lei în contul transferului fotbalistului Lucian Sânmărtean şi 2,2 milioane lei, în solidar cu George Copos şi Ioan Becali, în legătură cu transferul lui Florin Bratu.
 
 
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră