Ghid de pregătire al mașinii pentru primăvară

24 Feb 2016
Ghid de pregătire al mașinii pentru primăvară

Scapă de sare!

Sarea folosită la deszăpezirea drumurilor îți poate roade partea inferioară a mașinii. Folosește un furtun de grădină cu o presiune mare a apei pentru a elimina zloata și sarea de peste iarnă. Acest lucru te va ajuta să poți manevra mașina în siguranță deplină.

Verifică cauciucurile

Presiunea din cauciucuri se schimbă atunci când scad temeperaturile – deci este foarte important să verifici presiunea după schimbările de anotimp. Verifică manualul mașinii pentru a afla care este presiunea recomandată pentru cauciucul tău – aceasta nu trebuie depășită niciodată.

Presiunea crescută din cauciucuri oferă mai mult control al direcției și ajută la consum, dar poate duce la deteriorarea axului central. Presiunea scăzută poate duce la deteriorarea părților exterioare ale cauciucurilor. De asemenea, duce la un consum crescut din cauza nevoii pentru o forță mai mare de împingere a vehiculului.

Verifică ștergătoarele

Ștergătoarele lucrează din greu toată iarna la curățarea zăpezii și a zloatei rezultate în urma curățeniei zăpezii. Durata medie de viață a unui ștergător de parbriz este de maxim 1 an. Verifică lamele: acestea trebuie să aibă contact total cu prabrizul și să nu se usuce. Nu aștepta o ploaie zdravănă de primăvară sau o furtună de vară pentru a descoperi că nu ai deloc vizibilitate. De asemenea, nu uita să umpli rezervorul cu lichid de parbriz.

Echilibrează cauciucurile

Aceasta este o procedură relativ simplă care va prelungi viața cauciucurilor tale și trebuie efectuată în mod regulat. Verifică manualul mașinii tale pentru a descoperi intervalul optim. O regulă bună este echilibrarea roților după un schimb de ulei. Roțile bine echilibrate te vor ajuta să ai un drum sigur și să eviți nevoia de a profita de asigurarea RCA auto obligatorie ieftină pe care ai avut grijă să o închei.

Schimbă uleiul și filtrul de ulei

Unii producători de mașini recomandă schimbarea uleiului cu unul de o densitate mai scăzută pentru a ajuta motorul să aibă performanțe mai bune. Schimbă filtrul de ulei de fiecare dată când schimbi uleiul, din moment ce un filtru murdar nu va păstra calitatea uleiului adăugat. 

Schimbă filtrul de aer

Filtrul de aer previne pătrunderea prafului și impurităților în compartimentele cilindrilor. Acestea pot afecta performanțele motorului și pot duce la risipă de combustibil. Cea mai bună sugestie este să schimbi filtrul de aer odată la 6 luni, mai des în zone cu mult praf. Un filtru de aer curat îți asigură o calitate mai bună a aerului în interiorul mașinii.

Verifică bateria și bujiile

Asigură-te că siguranțele bateriei sunt bine prinse și nu sunt afectate de coroziune. Bujiile pot acționa de 3 milioane de ori la fiecare mie de kilometri. Aceasta generează foarte multă acțiune și deteriorare sub formă de eroziune chimică și electrică. Bujiile murdare pot da rateuri și afectează consumul. Dacă plănuiești un drum mai lung, încearcă să înlocuiești bateria și bujiile dacă sunt mai vechi de 2 ani.

Curățenia de primăvară

Scapă de resturile care au hibernat în mașină toată iarna și atacă interiorul mașinii cu cel mai puternic aspirator posibil. Verifică presiunea cauciucurilor. Curăță suprafețele cu un spray special.

Călătorii în siguranță

Tu poți efectua toți pașii necesari pentru a-ți pregăti mașina de primăvară, dar cum nimeni nu poate prezice neprevăzutul, este bine să fii bine acoperit în caz de evenimente neplăcute. O asigurare auto obligatorie RCA ieftină este suportul necesar atunci când ai nevoie de un partener de încredere care să te susțină. Asigurarea auto RCA obligatorie acoperă daunele provocate de un accident rutier și acoperă atât daunele materiale, cât și pe cele de natură medicală.

O asigurare auto RCA obligatorie ieftină poate fi achiziționată de la orice companie de asigurări, dar cea mai simplă soluție pentru economiserea timpului și pentru a fi sigur că descoperi cea mai bună ofertă de RCA este accesarea unei platforme online de brokeraj.

Okasig.ro este un proiect 100% online, dezvoltat împreună cu Euro Arc Insurance Broker. Încă din 1997, Euro Arc oferă servicii de brokeraj în asigurări cu pasiune și responsabilitate pentru nevoile clientului.

Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul online cu datele mașii tale și în doar 7 secunde vei avea la dispoziție toate ofertele de asigurare auto obligatorie RCA ieftină de la asiguratorii noștri parteneri. Tu o alegi pe cea care ți se pare potrivită și o poți primi direct pe mail! Nimic nu este mai simplu pentru o primăvară frumoasă și sigură!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră