Gheorghe Dincă, suspectul din Caracal, a recunoscut că le-a ucis pe ambele adolescente dispărute

28 Iul 2019 | scris de News.ro
Gheorghe Dincă, suspectul din Caracal, a recunoscut că le-a ucis pe ambele adolescente dispărute Galerie foto (3)

Gheorghe Dincă, reţinut în cazul dispariţiei fetei de 15 ani din Olt, a recunoscut că a ucis-o pe aceasta, precum şi pe adolescenta de 18 ani dispărută din aprilie.

„Nu pot să vă furnizez informaţii despre context, s-au recunoscut faptele (cele două crime - n.r.). Este vorba despre datele care se ştiau, nu sunt alte informaţii. Sunt toate datele care au fost furnizate. (...) Nu există alte crime. Nu ştiu ce l-a făcut să recunoască faptele. Ştiu doar că a recunoscut”, a declarat avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dincă.
 
Gheorghe Dincă şi-a recunoscut faptele în timp ce era acasă împreună cu anchetatorii, care cercetează în continuare locuinţa acestuia.
 
Până acum, acesta a susţinut că este nevinovat.
 
Giorgiana Hosu, procuror şef adjunct al DIICOT, a declarat, duminică după-amiază, la Caracal, la plecarea de la casa suspectului în cazul dispariţiei fetei de 15 ani, că nu există până acum niciun buletin preliminar de analiză a probelor prelevate în acest caz şi că primele rezultate vor veni probabil astăzi. Ea a spus că în locuinţa bărbatului se cercetează haos, fiind lucruri îngrămădite peste tot şi că sunt şi gropi cimentate care vor fi cercetate. La sosirea aici, Giorgiana Hosu declara că colegii ei sunt acolo „de la 3 dimineaţa de pe data de 26 (vineri - nr.)” şi că fac tot ce este omeneşte posibil.
 
Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, a declarat că testele ADN arată că ea s-a aflat în maşina lui Gheorghe Dincă din Caracal, bărbatul arestat preventiv pentru viol şi trafic de minori, fiind găsite fire de păr ale adolescentei în autovehiculul respectiv.


 
Sâmbătă, bărbatul suspectat în cazul disparţiei fetei din Olt a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către Tribunalul Olt, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi viol, iar avocatul din oficiu care l-a reprezentant în faţa instanţei spunea că acesta susţine că este nevinovat, iar bijuteriile şi hainele găsite în locuinţa sa şi despre care anchetatorii suspectează că ar proveni de la victime ar aparţine familiei sale.
 
Fata de 15 ani dispărută joi a sunat de trei ori la 112 şi a anunţat că este ţinută captivă într-o casă. Potrivit STS, primul apel a avut loc joi, la 11.05, dar autorităţile au reuşit să afle adresa unde era ţinută abia în noaptea de joi spre vineri. La ora 4.00, poliţiştii ar fi ajuns la adresa indicată, dar au intrat în locuinţa suspectului abia la ora 6.00.
 
În locuinţă s-au găsit, într-un butoi, rămăşiţe care par a fi umane, dar şi bijuterii care ar fi ale adolescentei dispărute în această săptămână. Anchetatorii cred că ar putea fi şi rămăşiţele adolescentei dispărute în aprilie.

UPDATE

Zeci de persoane s-au adunat duminică după-amiază în faţa casei lui Gheorghe Dincă din Caracal, după ce au aflat că acesta a recunoscut că le-a ucis pe cele două fete. Mama şi bunicul Luizei, adolescenta de 18 ani care a dispărut din aprilie, au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au aflat că fata a fost ucisă.

În prezent, numărul jandarmilor care păzesc locuinţa lui Gheorghe Dincă a crescut, în condiţiile în care în scurt timp acesta ar urma să fie scos din gospodărie.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră