UPDATE. Gabriela Firea: Papa Francisc vine anul viitor în România

10 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Gabriela Firea: Papa Francisc vine anul viitor în România

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat vineri că a discutat cu secretaru general al Comunității Sant`Egidio, prof. Alberto Quattrucci, "despre vizita în România, anul viitor, a Suvernului Pontif".

"Aștept cu emoție și bucurie această vizită în România și la București a Suveranului Pontif. Ne dorim să fie un eveniment memorabil, așa cum a fost și vizita din 1999 a Papei Ioan Paul al II lea în România. În cadrul discuției au fost abordate subiecte privind dezvoltarea sustenabilă a comunităților, lupta împotriva sărăciei, impactul valului de emigranți asupra viitorului Europei", scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Comunitatea Sant'Egidio este o mişcare laică de inspiraţie catolică înfiinţată la Roma, în 1968, prezentă în peste 70 de state, de pe mai multe continente, la care aderă peste 60.000 de membri. A fost recunoscută de Consiliul Pontifical pentru Laici al Sfântului Scaun ca asociaţie internaţională de credincioşi de drept pontifical.

În mai 2015, preşedintele Iohannis anunţa, după o audienţă la Vatican, că l-a invitat la Bucureşti pe Suveranul Pontif, iar răspunsul a fost unul afirmativ, data urmând să fie stabilită ulterior. 

Înaintea plecării în vizita oficială din Italia şi la Vatican, Iohannis declara că ar vrea ca vizita suveranului Pontif în România să aibă loc în 2018, cu ocazia centenarului Unirii.

„Voi adresa o invitatie Papei Francisc de a vizita Romania. Am discutat aseara cu Preafericitul Daniel, despre aceasta chestiune si Biserica Ortodoxa sustine suta la suta acest demers. Dorinta noastra este, daca s-ar putea realiza o astfel de vizita, in anul 2018, care este un an deosebit de important pentru noi, pentru ca este anul in care sarbatorim 100 de ani de existenta a Romaniei moderne”, a spus Iohannis, într-o declaraţie susţinută pe Aeroportul Otopeni.

Contactat telefonic de Digi 24, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano Catolice, Francisc Doboş, a declarat că "nu există nicio confirmare pentru 2017, iar pentru 2018 nu s-a stabilit încă nimic".

"Primarul poate anunţa tot ce doreşte, dar nu este anuntţat de Sfântul Scaun deocamdată", a mai spus Doboş.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră