Papa Francisc s-a întâlnit cu 20 de prostituate din care 6 din România

13 Aug 2016 | scris de Magda Marincovici
Papa Francisc s-a întâlnit cu 20 de prostituate din care 6 din România

Vizita pontifului s-a dorit un apel la conștiințe în vederea combaterii traficului de ființe umane, definit de nenumărate ori un „delict împotriva umanității” și “o plagă pe corpul umanității contemporane, o rană în trupul lui Cristos”.

Printre cei prezenți se afla și responsabilul general al comunității, Giovanni Pasolo Ramonda, doi lucrători în teren, responsabilul apartamentului și părintele Aldo Bonaiuto, asistent spiritual al comunității care, intervievat de colegul nostru Michele Raviart, a spus:

P. Bonaiuto: “A fost o mare surpriză, mai ales pentru aceste tinere care au suferit din cauza prostituției ca formă de sclavie. Așadar, Sfântul Părinte a venit în vizită pentru a le întâlni și a le asculta istoriile de viață. Au fost cu adevărat momente extraordinare, de suferință, lacrimi dar și de consolare primită de la Sfântul Părinte. Papa a folosit cuvinte foarte frumoase dar și foarte tari: a cerut iertare în numele tuturor creștinilor pentru violențele și tot răul pe care a trebuit să-l sufere aceste tinere, ceea ce a spus fiind cu adevărat emoționant. Sfântul Părinte a ascultat pe îndelete istorisirile acestor tinere, fiind foarte emoționat. Le-a îmbrățișat și a vorbit cu fiecare în parte, printre acestea aflându-se și o tânără care s-a aflat în situația de a naște pe stradă, singură, copilul murindu-i în brațe. Pontiful a ascultat istorii dramatice, văzând cicatricele, urmele cruzimii violente, lăsate pe trupurile lor de negustorii de ființe umane: tinere bătute, mutilate...

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră