Surpriza primarului Firea: Ordin de curățare și desfundare a rețelei de canalizare din București

29 Iun 2016 | scris de Cristi Ionescu
Surpriza primarului Firea: Ordin de curățare și desfundare a rețelei de canalizare din București

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că a solicitat Apa Nova o acțiune de curățare preventivă a rețelei de canalizare.

 "Am solicitat operatorului Apa Nova București o acțiune de curățare preventivă a rețelei de canalizare, care va crește capacitatea de absorbție a apei în cazul unor căderi masive de apă, într-un interval scurt de timp, așa cum s-a întâmplat astăzi: 40,5 litri pe metru pătrat, în 45 de minute", a precizat edilul, într-o conferință de presă.

"Am avut de-a face cu un fenomen pluviometric excepțional, în special pe partea de nord a orașului, un fenomen care are o repetabilitate de unu la 20 de ani. Vom analiza, prin inspecțiile ulterioare pe care le vom face, dacă nu sunt și alte probleme în zonele în care s-au înregistrat probleme", a precizat reprezentantul Apa Nova.

El a făcut un apel la bucureșteni să fie mai atenți la ceea ce aruncă în rețelele de canalizare, deoarece anual sunt evacuate din rețeaua de canalizare a orașului 20.000 metri cubi de materiale "care nu au ce căuta acolo".

Edilul Capitalei a dispus ca toate instituțiile abilitate să rămână în dispozitiv până la remedierea tuturor deficiențelor constatate, fiind monitorizate atât zonele afectate, precum și cele care pot deveni vulnerabile în perioada următoare. De asemenea, se va verifica existența semnalizării corespunzătoare a șantierelor și lucrărilor din București, dar și starea panourilor publicitare, pentru a evita posibile accidente.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră