ATENŢIE la furturile din autoturisme! Cum acţionau hoţii prin blocarea sistemului de închidere a portierelor

24 Iul 2015
ATENŢIE la furturile din autoturisme! Cum acţionau hoţii prin blocarea sistemului de închidere a portierelor
Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar privind săvârşirea mai multor infracţiuni de furt din autoturisme, prin blocarea sistemului de închidere a portierelor. Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că doi bărbaţi, în vârstă de 24, respectiv 32 de ani, au preocupări de natură infracţională, respectiv săvârşirea de furturi din autoturisme, prin blocarea sistemului de închidere a portierelor.

Astfel, s-a reţinut în sarcina bănuiţilor comiterea a cinci furturi din autoturisme, toate parcate în sectorul 1, prejudiciul total cauzat fiind de peste 232.000 de lei. În urma efectuării percheziţiilor au fost găsite şi ridicate mai multe înscrisuri, sumele de 8.700 de euro, 3.000 de lei, 100 de dolari şi patru dispozitive special confecționate pentru bruierea comenzii de închidere centralizată a autoturismelor.  Totodată, a fost identificat si indisponibilizat în vederea confiscării un autoturism, folosit la comiterea faptelor.

De asemenea, s-a stabilit că la comiterea infracţiunilor cei doi bărbaţi au fost sprijiniţi de două femei care au avut ca scop, prin ascunderea bunurilor sustrase, îngreunarea efectuării investigaţiilor.  Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor furt calificat şi favorizarea infractorului, cu două persoane în stare de arest preventiv.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră