Guvern: Şi copiii de la grădiniţă vor primi fructe proaspete

05 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Guvern: Şi copiii de la grădiniţă vor primi fructe proaspete

Decizia se aplică începând cu anul școlar 2016-2017, fiind adoptată prin ordonanță de urgență. În anul școlar 2016-2017, numărul total al preșcolarilor din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore este de 347.908, iar limita valorii zilnice este de 0,37 lei/preșcolar.

Executivul îşi propune astfel să încurajeze consumul de fructe proaspete de către copii, pentru conștientizarea de către aceștia a beneficiilor unei alimentații sănătoase. Pe de altă parte, măsura elimină inechitățile și discriminarea dintre preșcolari și școlarii care urmează cursuri în aceleași unități de învățământ. 

Extinderea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete se doreşte a fi şi un ajutor pentru sectorul românesc de fructe în diversificarea și dezvoltarea activităților de producție și comercializare.

Fondurile necesare extinderii programului către preșcolari, pentru anul școlar 2016-2017, sunt în valoare de aproximativ 13 milioane lei, reprezentând efort financiar exclusiv al bugetului de stat. 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră