FOTOGRAFIA care te poate lăsa cu casa goală. Nu crezi? Atunci, nu te lăuda!

14 Dec 2015 | scris de Mara Răducanu
FOTOGRAFIA care te poate lăsa cu casa goală. Nu crezi? Atunci, nu te lăuda!

O simplă fotografie poate da informaţii exacte despre locul şi momentul în care a fost făcut instantaneul. Dar, mai ales, îi anunţă pe ciorditori că nu mai sunteţi acasă, ceea ce înseamnă că locuinţa este fără stăpan. În plus, este bine ca înainte de a pleca cu familia într-o călătorie sa verificaţi geamurile si uşile, pentru a nu le uita deschise si, pentru orice eventualitate, lăsaţi un bec aprins pentru a da impresia ca mai este cineva acasa.Hoţii de buzunare actionează de obicei in echipă. Strategia este una bine pusa la punct: unul urmăreşte ca în zonă să nu fie nimeni care să-i poată observa când fură. Altul atentează direct la geantă, buzunarul sau maşina victimei şi încă un personaj preia bunul şi se face nevăzut.

Important!- Cei care merg la cumparaturi nu trebuie să uite că, in mulţimea de oameni care îi inconjoara, hoţul se integrează foarte uşor. E bine imbracat şi operează fix la buzunar. Asa că, o clipa de neatenţie vă poate lasa fără bani, telefoane mobile sau alte bunuri pe care le aveti la dumneavoastră.

 

Fiţi cu un pas înaintea hoţilor!

 

Nu luaţi mulţi bani cand mergeţi la cumpărături, folosiţi cardul cand este posibil!


Rugaţi un vecin să vă tină sub observaţie casa după ce plecaţi în vacanţă!

 

Nu uitaţi geamurile sau uşile deschise atunci când ştiţi că sunteţi plecaţi mai multe zile! 


Nu păstraţi în acelasi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului!


În aglomeraţie, daca va simţiti bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviti cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră!


Buzunarul de la spatele pantalonilor este vulnerabil la urcarea şi coborarea din mijloacele de transport in comun. Evitati sa tineţi bani in acestea - hoţii de buzunare sunt foare abili!


Mare atenţie la persoanele care se inghesuie numai la raioanele unde este aglomeraţie şi rar cer sa examineze un lucru


Urmăriţi cu atenţie persoanele care transportă obiecte de imbrăcăminte sau plase goale pe mana! - Un hoţ se foloseste de astfel de obiecte cand operează ca să-şi ascundă mana.


Nu încredinţati copiilor sau bătranilor sume mari de bani! Aceste categorii de varstă sunt fragile şi pot cădea mai usor victime infractorilor.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră