Doi dintr-o lovitură! Fostul șef al ANAF, Șerban Pop, și fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, REȚINUȚI de DNA

01 Sep 2015
Doi dintr-o lovitură! Fostul șef al ANAF, Șerban Pop, și fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, REȚINUȚI de DNA
UPDATE 12:14 - Fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost reținută pentru 24 de ore de procurorii DNA, pentru luare de mită. Aceeași măsură au dat procurorii și pentru fostul șef al ANAF, Șerban Pop, acuzat de complicitate la luare de mită. În aceeași cauză este cercetat și Horia Simu.
...............................................

Într-un comunicat făcut public pe site-ul instituției, Direcția Națională Anticorupție precizează că dispunerea punerii în mișcare a acțiunii penale și reţinerea, pentru 24 de ore a celor doi inculpați este bazată pe date și probe conform cărora în cursul anului 2014, fostul șef al ANAF, Șerban Pop, a primit de la Horia Simu 230,000 de euro, pentru a interveni la nivelul conducerii DIICOT în favoarea soluționării favorabile a unui dosar care-l privea.

Conform aceleiași surse, în 8 noiembrie 2014, fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a primit de la Șerban Pop, printr-un intermediar, cel care a și denunțat tranzacția, suma de 17,500 de euro, În schimbul acestei sume de bani, Alina Bica a intervenit în dosarul ce-l viza pe Horia Simu, schimbând procurorul de caz și efectuând presiuni asupra unui subordonat pentru a-l clasa.

Șerban Pop și Alina Bica vor fi prezentați Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile, mâine, 2 septembrie 2015.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră