Fostul premier Dacian Cioloș, acuzat că a cerut unor companii să sprijine financiar Hotnews

18 Sep 2017
Fostul premier Dacian Cioloș, acuzat că a cerut unor companii să sprijine financiar Hotnews

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a făcut publice numele unor jurnaliști care aveau legături cu fostul director adjunct al serviciului secret, generalul Florian Coldea. 

"Perioada 2012 a fost un an de fierbere. Atunci eu am văzut personal intrând sau ieşind mai mulţi oameni din media (n.r.: în biroul lui Florian Coldea, adjunct SRI), despre natura discuţiilor purtate nu ştiu, dar i-am văzut. A fost o perioadă agitată. Încep prin a vă spune trei nume: Dan Turturică, Dan Tapalagă şi Sorina Matei. La ea aş face o menţiune. S-a discutat despre ea în cercurile restrânse, dădea dovadă de independenţă şi nesupunere faţă de multe din comandamentele pe care le avea, poate de aceea spune azi anumite chestiuni în anumite domenii (...) Eu nu spun că sunt ofiţeri acoperiţi, dar i-am văzut intrând sau ieşind de la generalul Coldea. Ei mergeau la Coldea pt ce? Pentru a discuta chestiuni de sigurantţă naţională? Pentru a sprijini siguranţa cetăţeanului? Nu cred ", a declarat colonelul Daniel Dragomir, la Antena 3.

El a explicat semnificația expresiei "culoar media".

"Culoar media este modalitatea în care se acţiona. Se acţiona concomitent, punerea unei persoane pe culoarul Justiţiei era aceeaşi cu punerea pe culoarul media. Unii inculpaţi audiaţi, pe surse media începea să spună că e duşmanul poporului. Cei care trec prin culoar şi sunt loviti prin toate părţile, aşa se întâmpla în culoarul media. Uneltele au o blurate pe faţă şi în momentul în care intri pe acest canal începi să fii lovit, aceste culoare media de distrugere a destinului unui om, viaţa, prietenii, familia", a mai spus Dragomir.

În replică, jurnalistul Dan Tapalagă a publicat, pe pagina sa de Facebook, nu într-un editorial pe Hotnews, o replică la acuzațiile aduse:

" (...) Incepe sa doara Tel Drum, Pablito? Frige?

O sa le spun asa, lui Pablito si armatei lui de orci: voi muri cu dintii infipti in gatul vostru. Promit sa fac tot ce-mi sta in putere sa arat publicului cum il jefuiti, manipulati si batjocoriti in fiecare zi. Adevarul e de partea mea, minciuna de a voastra. Nici un pas inapoi!", a scris Dan Tapalagă.

Daniel Dragomir a comentat la rândul său replica lui Tapalagă, tot într-o postare pe Facebook, în care mai face o dezvăluire - aceea că fostul premier Dacian Cioloș a solicitat unor companii să ajute Hotnews.

”Domnul Tapalaga pare a fi foarte nervos

Eu nu l-am facut securist.

Am explicat si voi detalia cum a fost unealta SRL – Coldea.

De ce este nervos?

Din motive de SIPA, din motive de ANAF.

Nici nu mai suntem in anul 2016 cand primul ministru chema la o “informala” un numar de firme si le cerea sa “ajute” Hotnews.(s.n.)

Ca si in cazul PFA – Kovesi domnul Tapalaga nu raspunde la o intrebare simpla.

A fost sau nu la Coldea?

Nu e nicio rusine domnule Tapalaga, ma puteti face in toate felurile, dar iesiti in fata ca un barbat si spuneti:

Cum era pe canapeaua lui Coldea?” scrie fostul șef din SRI. 
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră