Omul de afaceri Florian Walter, arestat preventiv

06 Mar 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Omul de afaceri Florian Walter, arestat preventiv

Avocata lui Florian Walter, Lucia Mușat, a declarat că a contestat decizia instanței, acțiunea urmând a fi soluționată de Curtea de Apel Ploiești, conform agerpres.ro. Ea a precizat că, la momentul declanșării urmăririi penale împotriva lui Walter, acesta se afla în concediu în afara țării și s-a predat autorităților din Dubai când a aflat că pe numele său a fost emis mandat de arestare în lipsă.

Lucia Mușat a susținut că există documente care atestă nevinovăția lui Walter, iar unii dintre martori au fost reaudiați și" de data aceasta au spus adevărul".

Dosarul omului de afaceri Florian Walter care a fost disjuns de DIICOT Ploiești din dosarul Romprest a fost preluat de DNA, structura centrală, și conexat la o altă cauză instrumentată de procurorii de aici, au declarat, sâmbătă, surse judiciare.

Acesta a fost dat în consemn la frontieră în data de 6 mai 2015, iar IGPR a anunțat ulterior că el a fost localizat în Emiratele Arabe Unite și că autoritățile au demarat procedurile în vederea extrădării sale în România.

Procurorii DIICOT Ploiești au efectuat, la începutul lunii mai 2015, zeci de percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, liderul rețelei fiind omul de afaceri Florian Walter.

El este acuzat că a pus bazele unui grup infracțional organizat, format din 23 de persoane, care a desfășurat, în perioada 2012 — 2014, operațiuni financiare din sfera evaziunii fiscale și a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificială a profitului impozabil și TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăți și utilizarea de societăți comerciale tip fantomă, pentru realizarea operațiunilor ilicite.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră