Flori și aplauze pentru Regina Ana pe drumul spre Curtea de Argeș

13 Aug 2016 | scris de Veronica Micu
Flori și aplauze pentru Regina Ana pe drumul spre Curtea de Argeș

Mașina cu sicriul în care se află Regina Ana a străbătut "drumul vechi" către Pitești, în aplauzele celor pe lângă care a trecut. Alții au ales să salute cortegiul funerar fluturând drapelul României.

Mulți au aruncat flori pe șosea, înaintea mașinii mortuare, iar unele porți ale caselor au fost îmbrăcate cu tricolorul special pentru acest eveniment, după cum au mărturisit unii.

Oamenii s-au adunat pe marginea drumului chiar de la plecarea cortegiului funerar din București și au preferat să aștepte chiar și o oră, unii din curiozitate, alții însă, majoritatea trecuți de 70 de ani, din solidaritate cu Familia Regală, cu lacrimi în ochi sau "măcinați" de amintiri. Cei mai mulți au filmat sau fotografiat cu telefoanele mobile cortegiul funerar.

"E un eveniment trist. Am ieșit ca s-o întâmpinăm cu plăcere, cu dragoste, pentru că au fost suveranii noștri. Toți care s-au perindat au distrus țara, nu mi-o luați în nume de rău", a declarat un octogenar din Găești, citat de agerpres.ro

Un sătean consideră că "e mare lucru" că autoritățile "au fost în stare" să organizeze un astfel de eveniment, în timp ce un muncitor dintr-un grup care și-a întrerupt lucrul la trecerea cortegiului a susținut că "țara are probleme mult mai importante, cum ar fi cea a sărăciei".

Clopotele din localitatea Topoloveni au bătut pe toată durata trecerii cortegiului funerar.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră