Fiul planoristului dispărut, mesaj emoționant pe Facebook: Omul-păsare trebuie să se întoarcă la familia şi la prietenii lui

12 Aug 2015
Fiul planoristului dispărut, mesaj emoționant pe Facebook: Omul-păsare trebuie să se întoarcă la familia şi la prietenii lui
Planoristul Mircea Crăciun a dispărut în urmă cu o săptămână, după ce a decolat de pe aeroportul din Ghimbav. De atunci, autorităţile îl caută în 6 judeţe, însă fără niciun rezultat. Fiul planoristului a postat un mesaj emoționant pe Facebook, mărturisind că nu şi-a pierdut speranţa şi că va continua va căuta să-și caute tatăl "cu orice mijloace şi oricâte sacrificii". 

”Dorim sa ne exprimam multumirea fata de promptitudinea si profesionalismul tuturor efectivelor implicate in cautarea tatalui nostru, Mircea Craciun.
Am urmarit personal desfasurarea cautarilor si am fost impresionati de eforturile depuse de echipele de coordonare, factori de decizie, piloti, tehnicieni si personal auxiliar. Am scotocit padurile impreuna cu personalul ISU, salvamont, padurari si voluntari. Am vazut o buna organizare si am simtit ca toti oamenii implicati au inteles tensiunea prin care trecem. Altruismul tuturor ne-a coplesit. Le multumim din suflet pentru tot efortul. Multumim de asemenea Aeroclubului Romaniei, personalului MAI si Mapn si voluntarilor care s-au implicat cu propriile aeronave, parapante sau alte mijloace tehnice. Chiar daca timpul este cumva impotriva noastra, noi vom continua cautarile cu orice mijloace si oricate sacrificii. Tatal nostru a iubit enorm muntii peste care a zburat si care l-au ajutat sa-si tina aripile sus. Pe aceeasi munti trebuie sa-i convingem acum sa ni-l dea inapoi. Mircea Craciun, omul pasare, trebuie sa se intoarca la familia si prietenii lui.
Natura ne-a arata inca o data ca este mai puternica decat oricine. Insa, tot ea ne va arata drumul catre tatal nostru. Oricine doreste sa participe la cautari este binevenit”, este mesajul postat pe Facebook de familia lui Mircea Crăciun.
 
Căutările pilotului planorului au continuat și ieri, la operațiuni participând 1.200 de pompieri, jandarmi montani, salvamontiști, polițiști, militari, pădurari și voluntari. Potrivit MAI, căutările se desfășoară pe mai multe trasee montane din județele Harghita, Covasna, Argeș, Buzău, Prahova, Brașov, Bacău și Vrancea.

Astăzi, la operațiunile de căutare vor participa peste 1.000 de pompieri, jandarmi, polițiști, militari, salvamontişti şi voluntari. 
 
Pentru misiunile de căutare a pilotului dispărut va fi utilizată o dronă performantă care poate face căutări pe arii mari, de aproximativ 50 de kilometri pătrați. Drona va fi utilizată astăzi în zona Întorsătura Buzăului, iar imaginile captate vor fi analizate la sol de către specialişti.
 
Mircea Crăciun este considerat cel mai bun pilot de planor de distanţă din România, el pregătindu-se pentru a atinge un record mondial de 1.000 de kilometri în zbor liber. Planorul cu care a zburat îl închiriase de la o firmă din străinătate şi îl testa pentru prima dată după asamblare, iar Aeroclubul Braşov l-a ajutat să se înalţe pentru a-şi lua zborul din Masivul Postăvarul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră