Gabriela Firea: Modificarea legii pentru ca bucureștenii să aibă mai repede căldură în calorifere

06 Oct 2016 | scris de Magda Marincovici
Gabriela Firea: Modificarea legii pentru ca bucureștenii să aibă mai repede căldură în calorifere

 "Să nu credeți că sunt ruptă de realitate, că trăiesc într-un univers paralel. Cunosc exact situația care se manifestă în fiecare an atunci când vine toamna și temperaturile scad brusc. Tocmai de aceea, pentru că legea spune clar acum că începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban are loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 18,00 — 6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici, fac un apel pentru modificarea legislației, pentru ca oamenii să nu mai aștepte această perioadă în frig", a precizat Gabriela Firea, într-un comunicat transmis Agerpres de Primăria Capitalei.

Primăria Municipiului București anunță că, în următoarea perioadă, vor începe probele la cald necesare furnizării agentului termic pentru noul sezon de încălzire.

"La cererea expresă a instituțiilor cu caracter social și educativ, respectiv spitale, școli, grădinițe, creșe, cămine de bătrâni, (consumatori ai RADET), dotate cu puncte termice proprii a început furnizarea agentului termic pentru încălzire. Pe măsură ce temperaturile exterioare vor continua să scadă și se vor întruni condițiile prevăzute de articolul 117 din HG 425/ 1994, se va începe furnizarea agentului termic pentru încălzire și către consumatorii casnici", a precizat aceeași sursă.

Se menționează că datele de începere a furnizării căldurii în Capitală în ultimii cinci ani au fost următoarele: 6 octombrie 2010, 12 octombrie 2011, 24 octombrie 2012, 3 octombrie 2013, 26 octombrie 2014 și 13 octombrie 2015.

RADET a anunțat că sistemul de termoficare este în plin proces de pregătire pentru furnizarea încălzirii, dar că deocamdată nu au fost îndeplinite condițiile HG 425/1994 vizând începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban, după înregistrarea unei medii de cel mult zece grade celsius, timp de trei nopți consecutive, arată PMB.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră