Fiole cu sânge găsite la marginea drumului. Anchetă la Sibiu

29 Feb 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Fiole cu sânge găsite la marginea drumului. Anchetă la Sibiu

Specialiştii au stabilit cu certitudine că în fiole este sânge. Nu se știe dacă de proveniența sângelui este umana sau animală, specialiștii Direcției urmând să stabilească acest lucru la testele de laborator.

"Pe suprafața incriminată s-au depistat eprubete, vacutainere, teste rapide și pipete, multe din recipiente fiind sparte. Acestea se pare ca au fost îngropate în urma cu mai mult timp, găsindu-se inclusiv recipiente îngropate în sol. Pe unele există etichete deteriorate care au număr notat cu marker unele coduri. O parte conțin sânge coagulat, o parte sânge necoagulat, probabil recoltat cu anticoagulant, deocamdată nefiind stabilită natura sângelui", se arată într-un comunicat al Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

O anchetă va fi făcută și de cei de la Garda de Mediu. „Trebuie să stabilim dacă cei care au abandonat probele acolo sunt din județul Sibiu sau din județele vecine. Eprubetele au fost abandonate de mai mult timp, nu sunt probe recente. O firmă specializată va ridica deșeurile biologice în cursul zilei de astăzi”, a declarat Ciprian Simulescu, comisar al Gărzii de Mediu.

Localnicii din Blajel spun că își vor ține copiii în case, pentru că ei obișnuiesc să se mai joace pe dealurile din apropriere și să caute ghiocei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră