Festivalul Ambasadelor începe sâmbătă, în Parcul Tineretului din București

04 Sep 2015
Festivalul Ambasadelor începe sâmbătă, în Parcul Tineretului din București
Festivalul Ambasadelor a fost inaugurat, vineri, în Parcul Tineretului din Capitala, de către primarul Cristian Popescu Piedone. Evenimentul reunește prezența a 50 de ambasade ale țărilor cu misiuni diplomatice în România, se afirmă într-un comunicat al primăriei locale.

La standurile special amenajate în Rotonda Parcului Lumea Copiilor, sub genericul 'Open your culture', fiecare țară prezintă elemente specifice ale culturii tradiționale. Pe lângă momente artistice deosebite, susținute de ansambluri reprezentând statele participante, finalul acestei ediții va fi marcat printr-un superb foc de artificii.

Prima ediție a Festivalului Ambasadelor se desfășoară în perioada 1 — 5 septembrie în 4 puncte din Capitală (Biblioteca Națională a României, Parcul Tineretului-Lumea Copiilor, Cinema Studio și Galeria Galateca), oferind bucureștenilor prilejul de a lua parte la expoziții de arte vizuale (fotografie, proiecții de film, pictură, sculptură, instalații), demonstrații și degustări culinare tradiționale, spectacole de muzică și dans, artizanat, meșteșuguri și obiceiuri din întreaga lume, momente speciale pentru copii și alte acțiuni de diplomație culturală.

Manifestările din Parcul Tineretului — Parcul Lumea Copiilor au loc în perioada 4-5 septembrie 2015, între orele 15.00-20.00.

Programul acestora poate fi consultat la adresa Festivalului Ambasadelor.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră