UPDATE PERCHEZIŢII DNA în Argeş. Directorul Hidroelectrica Curtea de Argeș, Octavian Oprea, acuzat că ar fi primit un Mercedes ca șpagă

15 Iul 2015
UPDATE PERCHEZIŢII DNA în Argeş. Directorul Hidroelectrica Curtea de Argeș, Octavian Oprea, acuzat că ar fi primit un Mercedes ca șpagă
UPDATE   Procurorii anticorupție au stabilit că între 2010 și 2012, SucursalaHidrocentrale Curtea de Argeș și SC Filiala pentru Reparații și ServiciiHidroserv au atribuit ilegal contracte de bunuri și servicii, unor firmecontrolate chiar de conducerea societăților sau de persoane apropiatea cesteia. Un astfel de exemplu este contractul încheiat de directorul adjunct Florian Octavian Oprea, în 2011, cu firma Asnet Telecom, prejudiciul fiindcalculat la peste 637.000 de lei. Anchetatorii susțin că Oprea ar fi primit dela unul dintre asocițaii firmei 164.505 lei, sumă  ƒ„disimulată” prin achiziționarea unui Merrcedes GLK 4 Matic, pe numele mamei directorului, Filoftia Oprea.

Procurorii DNA Piteşti desfăşoară, la această oră, percheziţii în judeţul Argeş. Potrivit unor surse apropiate anchetei, vizată ar fi o sucursală a Hidroelectrica din Curtea de Argeş, la Centrala Hidroenergetică CHE Noapteş şi la mai multe firme, într-un dosar privind fapte de corupţie. 

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2011-2012.  În cauză, DNA beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră