S-a rupt lanţul de iubire: familia lui Bercea Mondial ar putea afla, astăzi, SENTINŢA în dosarul de şantaj. Mircea Băsescu cere daune pentru PREJUDICIEREA IMAGINII

27 Oct 2015
S-a rupt lanţul de iubire: familia lui Bercea Mondial ar putea afla, astăzi, SENTINŢA în dosarul de şantaj. Mircea Băsescu cere daune pentru PREJUDICIEREA IMAGINII
Familia lui Bercea Mondial ar putea afla astăzi sentinţa în dosarul de şantaj, în care Mircea Băsescu cere daune de un milion de euro pentru că i-au prejudiciat imaginea. Rudele lui Sandu Anghel sunt acuzate că l-ar fi şantajat pe fratele fostului preşedinte. Aceştia susţin însă că nu au încercat decât să îşi recupereze banii daţi şpagă lui Mircea Băsescu pentru eliberarea lui Bercea.
Procurorii au cerut pedeapsă maximă, de şapte ani, pentru Izaura Anghel, fiica lui Bercea. Tot pedepse cu închisoarea s-au cerut şi pentru ginerele şi soţia lui Bercea Mondial.  Magistraţii Tribunalului Constanţa ar fi trebuit să dea un verdict în dosar încă de săptămâna trecută, însă au amânat pronunţarea.

În iunie 2014, Antena 3 a prezentat în premieră o serie de înregistrări audio-video, din care rezulta că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro, pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare.  

De ce este acuzat şi fratele fostului preşedinte 


Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost trimiși în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA, pentru trafic de influență și respectiv complicitate la trafic de influență, iar în luna noiembrie a aceluiași an a început derularea procesului.După ce au fost cercetați în stare de arest preventiv, judecătorii au înlocuit respectiva măsură cu cea a arestului la domiciliu.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 — 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră