„FABRICA“ DE PERMISE de la Argeş se repetă la TELEORMAN? Ce facem cu „Bercea Mondial“ de pe şoselele ţării

18 Noi 2015 | scris de Mara Răducanu
„FABRICA“ DE PERMISE de la Argeş se repetă la TELEORMAN? Ce facem cu „Bercea Mondial“ de pe şoselele ţării

 

Comisarul Vlăsceanu împreună cu subalternii săi dădeau practic permise pe bandă rulantă în schimbul unor sume care începeau de la 500 de euro şi puteau ajunge si la cateva mii. Incupatii au povestit ulterior ca „se faceau zilnic liste cu protejaşi şi doar pilosii luau examenele“. În 2012, cand s-a dat sentinţa în acest dosar, au fost anulate doar 50 de permise. Şi asta cu toate că, iniţial, fuseseră suspendate peste 400 de permise, bănuite că ar fi fost luate fraudulos.

Permis de conducere la „super-preţ“

Pe lista celor care riscau anularea permisului au apărut, la acea vreme, nume mari: Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 4 al Capitalei, manelistul Vali Vijelie şi fotbaliştii lui Dinamo Adrian Ropotan şi Cosmin Moţi. Cazul edilului a fost probabil cel mai spectaculos: din documentele de la dosar rezultă, potrivit PRO tv, că într-o singură zi, 19 octombrie 2007, acesta ar fi susţinut cu succes cinci examene de permis pentru categoriile A, B, BE, C şi CE. Pentru a realiza aceasta performanţă, primarul bucureştean şi-ar fi facut viză de flotant în Argeş, la o adresă unde politiştii au descoperit o instalaţie ilegală de fabricare a alcoolului.

Cum şi-a luat permisul de conducere Bercea Mondial 

Sandu Anghel, zis si Bercea Mondial, cunoscut interlop şi mare cumătru de pe plaiurile Craiovei este analfabet. Cu alte cuvinte, nu ştie nici să scrie, nici să citească. Nu am spus-o noi, ci a arătat chiar el cât de expert este în arta scrisului şi cititului. Mai exact, în 2011, atunci când judecătorii Curţii de Apel din Craiova i-au dat acestuia să citească declaraţia, Sandu Anghel a luat cele două foi, s-a uitat lung la ele şi probabil s-a minunat... Omul nu prea ştia ce să facă cu ele, însă avea permis de conducere. Culmea, instituţiiile abilitate  nu şi-au pus problema să-i suspende permisul de conducere, obţinut, evident în mod fraudulos. Cum şi-a completat formularul de înscriere la examenul auto? Cum a citit Bercea Mondial legislaţia rutieră? Cu translator?

Volanul doar pentru şoferii care au cel puţin opt clase 

Permisul de conducere ar putea fi obţinut în România doar de candidaţii care au cel puţin opt clase absolvite. Aşa era prevăzut într-un  proiect de lege care a rămas însă doar la stadiul de proiect. Fără finalitate.  Acest proiect de propunere a Codului Rutier  implica imposibilitatea obţinerii permisului de conducere pentru românii care nu au terminat opt clase. Reamintim că pe 29 octombrie 2013, Onorus Mirică a intrat în plin cu maşina într-o ambulanţă şi a omorât trei bărbaţi şi a rănit alte cinci persoane. Cu toate acestea, şoferul, care abia ştia să scrie şi să citească, a fost condamnat în ianuarie 2014 la trei ani cu suspendare.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră