Extremiştii de la Jobbik cer gard la frontiera Ungariei cu România

12 Noi 2015
Extremiştii de la Jobbik cer gard la frontiera Ungariei cu România
Partidul naționalist ungar Jobbik a cerut azi guvernului de la Budapesta să construiască un gard pe întreaga lungime a graniței Ungariei cu România.
 
Purtătorul de cuvânt al formațiunii, Adam Mirkoczki, a afirmat că Jobbik solicită construirea unui gard la granița cu România având în vedere faptul că Slovenia a început recent ridicarea unui gard la frontiera cu Croația, ceea ce i-ar putea determina pe refugiați să aleagă o rută alternativă prin România și mai departe în Ungaria, în drumul lor către Europa Occidentală. 
 
Reprezentantul Jobbik a afirmat că se impune ridicarea unui gard pe întreaga lungime — de 453 de kilometri — a frontierei dintre Ungaria și România. De asemenea, Jobbik a cerut consolidarea patrulelor mixte ale poliției și armatei la granița de sud a Ungariei, relatează MTI, citată de Agerpres. 
 
Ieri, Slovenia a început să ridice un gard de sârmă ghimpată la granița cu Croația, pentru a controla fluxul de migranți ce trec în fiecare zi această graniță în drumul lor către vestul Europei. 
 
Peste 180.000 de migranți, majoritatea sirieni, afgani și irakieni, au pătruns în Slovenia după data de 16 octombrie — când Ungaria a închis frontiera cu Croația cu un alt gard de sârmă ghimpată și a deviat astfel fluxul migrator în direcția Sloveniei—, iar guvernul de la Ljubljana a anunțat că în zilele următoare vor sosi încă aproximativ 30.000. (V.M.)
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră